Za Edina Džeku nema odmora
Foto: EPA

Di Francesco najavljuje

Za Edina Džeku nema odmora

Edmir Škorić

Trener Rome Eusebio Di Francesco kazao je kako Edin Džeko sutra neće odmarati.

Roma ima izuzetno naporan raspored, pa već sutra igra protiv Crotonea, u subotu protiv Bologne i odmah sredinom naredne sedmice protiv Chelseaja u Ligi prvaka.

Džeko je nositelj Romine igre i prvi strijelac kluba, pa je bilo pitanja za trenera Di Francesca da li je vrijeme da bh. reprezentativac odmori u uslovno rečeno lakšoj utakmici protiv Crotonea.

"Hoće li Džeko i Kolarov sutra odmarati? Nijedan od njih neće biti na klupi, a prije Bologne ćemo procijeniti hoće li biti spremni da igraju i taj meč. Uvijek pokušavam izvesti najbolji tim. Idemo s najboljim timom protiv Crotonea, moramo slaviti u naredne dvije utakmice u ligi", rekao je Di Francesco.

"Crotone je prošle godine pravio čuda i imaju vrlo dobrog trenera Davida Nicolu", istakao je Di Franceso u najavi utakmice koja se igra sutra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Itekako će Romi biti važna utakmica naredne sedmice protiv Chelseaja na Olimpicu, pošto je rimski klub za sada na dobrom putu da prođe u nokaut fazu. Što se prvenstva tiče, Roma je sada petoplasirana sa 18 bodova, dok vodeći Napoli ima 25 bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije