VAR se vratio u "velikom stilu"

Nastavila se Bundesliga

VAR se vratio u "velikom stilu"

Admin Čaušević

Bundesliga je prva od jačih evropskih liga koja se nastavila nakon dvomjesečnog prekida zbog pandemije koronavirusa. 

Povratak vrhunskog fudbala značio je i povratak VAR tehnologije. I to u "velikom stilu".

Iznenađenje je viđeno na Red Bull Areni gdje je domaći RB Leipzig odigrao 1:1 sa Freiburgom. Da nije bilo VAR-a iznenađenje se molgo pretvoriti i senzaciju.

Naime, duboko u sudijskoj nadoknadi poslije ubačaja iz prekida s desne strane na drugoj strani se lijepo snašao Lucas Holer, vratio loptu, na koju natrčao Robin Koch i zabio za 1:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, stigao je poziv iz VAR sobe. Nakon pregledanog snimka ispostavilo se da je Halerovo rame bilo u ofsajdu pa je sudija dosudio ofsajd poziciju i poništio gol.

Na kraju je završeno neriješno. Domaćim osvojen bod ne znači mnogo pošto su nakon ovog kiksa umanjili šanse za historijsku titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi