Varane je sve osvojio i postao dio Mourinhovih snova koje želi što prije ostvariti
Varane je već član velikog kuba, standardan je u Realu, no mogao bi biti u razmišljanju ako stigne poziv Uniteda, možda je spreman za nove izazove?

Francuza žele kupiti na Old Traffordu

Varane je sve osvojio i postao dio Mourinhovih snova koje želi što prije ostvariti

Edmir Škorić

Jose Mourinho je bio jako razočaran jer na ljeto nije dobio dovoljno novca za pojačanja, ali za januar ima na raspolaganju 100 miliona funti.

Činjenica je da mu je neophodan napadač jer je Romelu Lukaku, makar u klupskom smislu, daleko od svoje prave forme i smješten je na klupu. Anthony Martial se pokazao kao pravi potez, ali on je više krilni igrač, pa će Mourinho sasvim sigurno tražiti jednog klasičnog centarfora.

Međutim, istrpio bi Portugalac i nedostatak još jednog golgetera, samo da mu se odbrana pojača. United ove sezone najveće probleme ima upravo sa odbranom vlastitom gola, pa je David De Gea na dnu liste golmana koji su imali najviše "clean sheetova".

Dakle, prioritet je dobar defanzivac. United je pokušavao da dovede Tobyja Alderweirelda iz Tottenhama ili Harryja Maguirea iz Leicesera, ali postoji jedan igrač koji je naprosto osvojio Portugalca.

Radi se o Raphaelu Varaneu, mladom Francuzu koji je prošle sezone bio prvak Evrope s Real Madridom, a onda i s Francuskom. Konkuriše za osvajanje Zlatne lopte, a pored svega neizostavan je član Kraljeva već neko vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Real nema želju ni obićaj da prodaje svoje najbolje igrače, ali ako je pustio Cristiana Ronalda, ona je sve moguće. Crveni vragovi će vjerovatno u januaru poslati ponudu, ona mora da bude izuzetno visoka, možda skoro kao kompletan Unitedov budžet za januar, ali po svemu sudeći to bi bila jedna dugoročno gledano isplatljiva investicija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plavi kanarinac
Obićaj jel? Hahahahaha jebem vam portal
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi