Varane objasnio kako čuvati Messija

Čeka ga paklen izazov večeras

Varane objasnio kako čuvati Messija

E. Škorić

Francuski stoper Real Madrida Raphael Varane svjestan je da ga večeras čeka vjerovanto i najteži izazov u karijeri.

Varane će morati ponovo da čuva gol od Lionela Messija i to na Nou Campu. Svjestan je Francuz da neće moći sam.

Messi nije postigao pogodak u posljednjoj utakmici Barcelone, no šesterostruki osvajač Zlatne lopte uspio je postići 12 golova u 11 nastupa u La Ligi ove sezone, a na početku sezone bio je povrijeđen.

"On je poseban igrač i ne možete se braniti protiv njega kao protiv drugih igrača. On ima svoje karakteristike i moramo se fokusirati na timsku odbranu ”, rekao je Varane, pa je dodao:

"Moramo se zajedno truditi, trebalo bi da mu ostavimo što manje prostora".

Potražite više informacija na temu La Liga:

El Clasico je trebao da se igra 26. oktbora, no zbog protesta i nesigurne situaicje u Kataloniji, pomjeren je za danas 18. decembar u 20 sati.

Budući da protesti i dalje traju, igrači oba tima ostat će u istom hotelu do utakmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Ne mogu cigani zaustaviti mašinu!
1 3
dinas
Volim Real al iskreno ga je slabo cuvo zadnjih godina.Iskreno zadnjih par derbija je Rakitic bio najbolji igrac farce pa ako ga veceras nema to je jedan problem manje.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti