Vardaru titula, ali nema licence, a već nekoliko talentovanih nogometaša je pobjeglo iz kluba

Raspad sistema u Skoplju

Vardaru titula, ali nema licence, a već nekoliko talentovanih nogometaša je pobjeglo iz kluba

E. Škorić
Teme:

Sjevernomakedonski prvak FK Vardar prolazi težak period zbog financijskih problema.

Vardar će biti proglašen prvakom od strane Sjevernomakedonskog nogometnog saveza, ali vjeruje se, barem tako piše portal Sport1.mk, da će ostati uskraćen za UEFA licencu, što bi bio pravi ezgodus i potpuni krah tima iz Skoplja.

Bez plasmana u Evropu, ostao bi bez očekivanih novčanih priliva, a ako se to i desi, najviše bi, zbog koeficijenta, mogli da profitiraju u FK Sarajevo i da postanu nositelji ispred makedonskog prvaka. Ukoliko Vardar zaista ne dobije licencu, drugoplasirani Sileks bi igrao pretkola Lige prvaka, ali bi zbog koeficijenta ovaj tim Sarajevu prepustio mjesto među nositeljima u prvom pretkolu.

U međuvremenu, Vardar je ostao bez još jednog sjajnog i perspektivnog nogometaša, drugog u samo desetak dana. Prvo je otišao Mario Mladenovski, potom i Ali Adem.

Teški financijski problemi i odlazak ruskog biznismena Sergeja Samsonenka ostavili su Vardar na rubu propasti, pa u situaciji kada se o budućnosti kluba ništa ne zna, perspektivna i talentirana djeca polako počinju odlaziti, a kako stvari stoje samo je najava većeg vala odlazaka.

Da stvar po Vardar bude gora, ti talentovani nogometaši bježe glavom bez obzira i to potpuno besplatno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi