Vardy je umalo zaigrao u Srbiji: "Nismo imali ni dinara..."
Foto: EPA

Danas je golgeter u engleskoj Premier ligi

Vardy je umalo zaigrao u Srbiji: "Nismo imali ni dinara..."

Životna priča napadača Leicestera Jamieja Vardyja, manje-više, svima je poznata.

Iskusni napadač bio je najzaslužniji što su Lisice 2015. godine senzacionalno osvojile Premier ligu, a sve ono što je prošao na putu do slave moglo bi jednog dana biti ovjekovječeno na filmskom platnu.

Provodi, zatvori, igranje po osmoj ligi..., sve je to ono kroz šta je Vardy prošao na putu čeličenja kojeg je izdržao i zbog kojeg je eksplodirao, no dosad je neispričana priča bila o tome kako je isti ovaj fudbaler mogao zaigrati u - susjedstvu.

Prije samo sedam godina, kada gotovo niko nije znao za njega, Vardyja je želio dovesti Partizan.

"Dok je Grant bio trener, rekao nam je da dovedemo Vardyja i da će nam se to višestruko isplatiti. Mi nismo nimali ni dinara, a kamoli milion eura da ga kupimo, koliko je tada tražio petoligaš Fleetwood za koji je igrao. Nismo čak ni imali generalnog sponzora. N ije bilo para kao što ih sada ima u Partizanu", ispričao je za Informer nekadašnji predsjednik crno-bijelih Dragan Đurić.

Objasnio je pritom neke detalje.

"Nemojte da vas zavara to što nam je petoligaš tražio pet miliona eura. I tad je Vardy bio paklen igrač. Iako ne toliko poznat, Grant je poznavao sve te klince po Engleskoj, bio je majstor da otkrije talentovano dijete, ali eto, mi smo bili u velikoj krizi i nismo mogli to da platimo."

Đurić je dodao i kako bi Partizan bio izložen velikim kritikama da je dao miliona eura za nepoznatog igrača.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Danas Partizan i Crvena zvezda dovode raznorazne strance, daju tolike pare i nikom ništa", poručio je.

Vardy je poslije Fleetwooda završio u Leicesteru, a sve ostalo je historija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti