Vardy je kao fudbaler živio bajku, a sada je postao vlasnik kluba i žestoko se obrukao

Njegov klub odustao od takmičenja

Vardy je kao fudbaler živio bajku, a sada je postao vlasnik kluba i žestoko se obrukao

Esmer Oštraković

Jamie Vardy poznat je kao fudbaler koji je mnogo toga prošao u svojoj karijeri, a trenutno naravno nosi dres Leicestera i takmiči se u Premiershipu.

Ipak, postoji još jedna malo manje poznata činjenica o njemu. Naime, Vardy je na čeku Rochester New York FC, ali nije se proslavio kao "gazda" kluba.

Njegov tim je primoran odustati od predstojeće sezone, a razlog je nedostatak novca, što je naravno veliko razočarenje.

Vardy je nedavno ušao u američki klub kao jedan od vlasnika, ali brojni finansijski problemi pogodili su ovaj klub.

Naime, Rochester se planirao takmičiti u MLS Next Pro sezoni 2023., ali sada je sasvim jasno da od toga neće biti ništa.

Klub je ostao bez novca jer su propali pregovori sa potencijalnim investitorima, te od takmičenja u MLS Next Pro sezoni 2023. nema ništa.

Oglasi

Sam posao propao je u poodmakloj fazi, a u Rochesteru su računali na ulaganje kako bi se mogli takmičiti u ligi.

Sada su primorani da odustanu, a u svom saopštenju naveli su da je sve bila jako teška odluka.

"Teška srca i s velikim osjećajem razočarenja dijelimo s vama da Rochester NY neće sudjelovati u MLS Next Pro sezoni 2023. Ova odluka je uključivala mišljenje svih članova rukovodstva i nije bila odluka koju smo mogli donijeti olako", stoji u saopštenju u kojem se još navodi:

"Naša namjera bila je nagraditi navijače kluba još jednom uzbudljivom sezonom profesionalnog nogometa u Rochesteru, ali nismo uspjeli", zaključeno je u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti