Vardy sigurno neće slaviti rekord koji je izjednačio proteklog vikenda

Njemu ide, ali problem je u ekipi

Vardy sigurno neće slaviti rekord koji je izjednačio proteklog vikenda

Sjajni napadač Leicester Cityja Jamie Vardy je već u svojoj karijeri obarao rekorde Premier lige, ali onaj koji bi uskoro mogao oboriti sigurno nije razlog za slavlje.

Jamie Vardy je bio junak Leicesterove titule prvaka Engleske 2016. godine, a u šampionskoj sezoni je postao prvi igrač koji je postizao golove u 11 uzastopnih utakmica Premier lige, prestigavši tako legendarnog Ruuda van Nistelrooyja.

Ipak, ovaj put se Vardy sigurno nada da neće oboriti rekord kojem se ozbiljno približio.

Naime, on je u porazu (2:1) Lisica od Newcastla proteklog vikenda postigao jedini gol svoje ekipe, a to je ujedno bi i sedmi put ove sezone da se Vardy upisao u strijelce u susretu koji je njegov tim izgubio.

Po broju takvih utakmica Vardy se sada izjednačio sa legendom Southamptona Mattom Le Tissierom i današnjim fudbalerom Svetaca Charliejem Austinom. Le Tissier je do sedam poraza sa postignutim golom došao u sezoni 1992/1993, dok je Austin to učinio u dresu QPR-a u sezoni 2014/2015.

Treba istaći da Vardy igra još jednu odličnu sezonu. Ovaj put pomoć Riyada Mahreza ima tu i tamo, ali je svejedno uspio postići 19 golova na 36 mečeva u svim takmičenjima za Leicester, dok je samo u Premier ligi protivničke mreže tresao 16 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi