Vardyjeva izjava najviše govori o Kanteu: "Zvao sam ga, nije se javljao..."

Predan svom poslu do kraja

Vardyjeva izjava najviše govori o Kanteu: "Zvao sam ga, nije se javljao..."

E. Škorić

O igračkim i ljudskim kvalitetama N'Gola Kantea suvišno je trošiti riječi.

Kante je postao omiljen zbog svoje skromnosti, ali je isto tako vrhunski nogometaš koji je donosio titule Leicesteru, Chelseaju, reprezentaciji Francuske...

Njegov bivši saigrač Jamie Vardy je možda i najbolje opisao Kantea, pa se prisjetio jednog događaja nakon što je omaleni Francuz sa Chelseajem osvojio Ligu prvaka.

"Dan nakon što je Chelsea osvojio Ligu prvaka pokušao sam nazvati Kantea i čestitati mu na uspjehu, ali nije se javljao. Nekoliko sati kasnije nazvao me i ispričao se što se nije javio, rekao mi je da nije bio kod kuće jer je išao da trči. To vam puno govori o njegovoj predanosti", kazao je Vardy.

Kantea trenutno smatraju najvećom nogometnom radilicom, a njegovi timovi itekako znaju koliko je bitan, pa uostalom osvojene titule i trofeji govore sami za sebe.

Kante predstavlja potpunu suprotnost od stereotipa o zvijezdama iz Premiershipa i jedan je od najvoljenijih sportista na svijetu.

Mnogo je priča koji potvrđuju Kanteovu skromnost, svakako je najupečatljivija ona o Mini Cooperu kojeg kupio dok je igrao za Leicester City i još ga nije promijenio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako ima ogromnu platu sjajni veznjak voli da ruča u restoranima srednje klase pa je tako često viđen gost u londonskim pizzerijama.

Uvijek je ljubazan prema svima, rado pristaje na selfije i davanje autograma te se pozdravlja sa osobljem. Zaista je teško ne voljeti ga...

Promo

Top Komentari

Salihović23
Najbolji u prošloj sezoni, ali eto bitnije je dobro odigrati par utakmica tamo neke Copa America nego razvaljivati u ligi prvaka a bgm i jos jačoj engleskoj ligi 10 mjeseci! Ludilo.
14 1
miki30
Skontali smo da je tip skroman!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi