Kante je mjerna jedinica za skromnost i poniznost, dokazuje to i potez s treninga Chelseaja

Gest vrijedan pažnje

Kante je mjerna jedinica za skromnost i poniznost, dokazuje to i potez s treninga Chelseaja

A. Čaušević

N'Golo Kante je opet demonstirao koliko je ponizan fudbaler. 

Svjetski prvak iz 2018. godine je među najpopularnijim igračima na međunarodnoj sceni. Njegova poniznost i skromnost su neupitni što potvrđuje i detalj s jednog od treninga Chelseaja.

Naime, nakon što je završen trening, veznjak Plavaca je ostao sam zajedno sa osobljem i odlučio da im pomogne.

Dok su ostali igrači išli u svlačionicu Kante je preaktično sam pokupio opremu za trening. Uzeo je štapove jedan po jedan i odnio ih u skladište.

Video je ubrzo postao viralan, a francuski reprezentativac je putem društvenih mreža dobio veliki broj pozitivnih komentara i pohvala.

Kante predstavlja potpunu suprotnost od stereotipa o zvijezdama iz Premiershipa i jedan je od najvoljenijih sportista na svijetu.

Mnogo je priča koji potvrđuju Kanteovu skromnost, svakako je najupečatljivija ona o Mini Cooperu kojeg kupio dok je igrao za Leicester City i još ga nije promijenio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako ima ogromnu platu sjajni veznjak voli da ruča u restoranima srednje klase pa je tako često viđen gost u londonskim pizzerijama.

Uvijek je ljubazan prema svima, rado pristaje na selfije i davanje autograma te se pozdravlja sa osobljem. Zaista je teško ne voljeti ga...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi