Varešanović: Gledali smo Zvijezdu 09, izuzetno su kvalitetni

Olimpik spreman za Zvijezdu 09

Varešanović: Gledali smo Zvijezdu 09, izuzetno su kvalitetni

S. Mlaćo

FK Olimpik sutra će odigrati utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe Zvijezda 09 iz Etno-sela Stanišić.

Varešanović je s Olimpikom 2014. godine osvojio najmasovnije takmičenje u Bosni i Hercegovini, a čini se da i ove sezone ide tim putem.

"Bio sam dio jedne sjajne generacije koja je osvojila jedini trofej u historiji Olimpika i sigurno da pomen na te utakmice budi razne emocije.

Sutra je pred vašom ekipom zahtjevan duel, kako vi vidite tim Zvijezde?

"Imali smo priliku da ih posmatramo uživo u duelu protiv Slavije u Istočnom Sarajevu i svjesni smo da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja ima odličan kadar i sigurno da je pred nama teška zadaća".

Varešanović je pored svega dobrog što je naveo za tim iz Semberije rekao je da se njegov tim u pripremi ovog susreta našao u dosta problema.

"Nekoliko igrača je rovito zgusnut ritam kojim se igraju utakmice ostavio je traga. Teški tereni na kojim se igra su nam stvorili dodatne probleme, tako da ću morati vidjeti na koga mogu u potpunosti računati. Sigurno da neki igrači koji imaju problem sa nezaliječenim povredama neće biti u kadru za ovu utakmicu, a to je svakako hendikep u utakmicama poput ove. Također moram reći da nas je malo poremetio termin utakmice s obirom na to da je naše prvenstvo završilo nešto ranije tako da smo malo ‘ispali’ iz ritma što je svakako za nas hendikep. S druge strane, Zvijezda 09 se nalazi u takmičarskom ritmu jer njihovo prvenstvo je još u toku".

Varešanović  je na kraju rekao da će odluku o početnih 11 donijeti nakon konsultacije sa ljekarom jer kako sam kaže ulog u ovoj utakmici je veliki da bi riskirao sa nekim od rovitih igrača.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica između Olimpika i Zvijezde 09 je na rasporedu sutra u 13 sati na stadionu Otoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti