Trener Olimpika nakon pobjede u derbiju

Varešanović: Naša igra na dobrom terenu dolazi do izražaja

Samir Mlaćo

U derbiju 6. kola Prve lige FBiH nogometaši Olimpika savladali su sa 1:0 ekipu Zvijezda iz Gradačca.

Junak pobjede Vukova sa Otoke bio je Adnan Osmanović u drugom poluvremenu.

Svoj komentar utakmice za SportSport.ba dao je trener Olimpika Mirza Varešanović.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica, a skautirali smo Zvijezdu. U prvom poluvremenu smo imali problema što se tiče tranzicije, a u drugom poluvremenu sve se promijenilo. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Olimpika, te bih čestitao svojim igračima posebno na drugom poluvremenu", kazao je Varešanović.

Prokomentarisao je i dosta grubosti te nervoze koju su gledaoci mogli vidjeti.

"Ulog je bio veliki. Zvijezda prije ove utakmice nije primila gola, znali smo to i sreća je pa na Otoci imamo dobar teren i naša igra može doći do izražaja. U gostima to nemamo i tereni nam nedozvoljavaju da igramo našu igru i ono što želimo. Nadam se da tako neće biti u narednom kolu u Bihaću", dodao je Varešanović. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi