"Bordo prijatelji su izmanipulisali javnost, prijećeno mi je kao da sam ratni zločinac"

Varešanović razočaran

"Bordo prijatelji su izmanipulisali javnost, prijećeno mi je kao da sam ratni zločinac"

S. Mlaćo

FK Sarajevo i FK Željezničar su na kraju remizirali, a nakon utakmice emotivno izlaganje je imao šef struke bordo tima Mirza Varešanović.

Bilo je 2:2, iako su bordo momci vodili 2:0 i imali sve u svojim rukama.

Nakon meča govorio je I Mirza Varešanović.

“Imamo iskusnu ekipu, trebali smo stati na loptu... Nije mi jasno zašto smo se povukli. Oni su uveli Krpića, ne znam više koga i tražio sam da izađemo i da nema pasova prema nazad. 78. minuta vodite 2:0 i na kraju 2:2. Nema stvari kojom sam zadovoljan. Ne znam zašto smo radili neke stvari“, prve su riječi razočaranog Varešanovića.

Sarajevo je ipak još uvijek treće i to je pozitivno.

“Uvjeren sam bio da danas možemo sve riješiti. To se nije desilo, ali idemo dalje. Imamo snage i znanja da to odradimo na najbolji način. Nesvjesno smo se povukli danas. Kod 2:1 smo napravili pritisak na Želju, Čirjak nije odigrao dobar pas i onda se desi šta se desi. To su neke stvari koje su dovele do toga. Nisu to krupne greške, ali moglo se drugačije odigrati“.

Oglasi

Pohvalio je navijače.

„Hvala navijačima, vjerujem da ćemo ih obradovati“.

Narednog vikenda Sarajevo gostuje Veležu.

“Rekao sam da ćemo svaku utakmicu ići na pobjedu. Želimo se spremiti na najbolji način i da se kolo prije kraja plasiramo u Evropu“.

Analiza utakmica, o čemu će te pričati?

Oglasi

“Bilo je stvari što se tiče igre s kojima nisam zadovoljan. Bili smo brzopleti, nismo dobro radili posao. Previše smo iskusni, a povučemo se tako. To me brine. Imamo igrača sa vrhunskim karijerama i dozvolimo sebi ovako nešto“.

Bašić je rekao da je njemu bod ravan pobjedi nakon dva gola zaostatka.

“Mi smo do 78. minute imali 2:0, te kada to pogledamo taj bod je ravan porazu. Imamo teške utakmice kao i oni, pa vidjet ćemo“.

Da li vas je Željo iznenadio?

“Nije. Znao sam šta će raditi. Željeli smo kontrolisati loptu i da nemaju prostora za dijagonale te lopte na Santosa i Drlju“.

Ako izborite Evropu da li možete ostatak navijača vratiti na stadion, popularne Horde zla?

"Nama su najvatreniji navijači nedostajali. Ja poštujem njihovo mišljenje, a u klub sam došao prije pet mjeseci. Doživio sam u pet mjeseci toliko kritika, prijetnji, prijetili su da mi treba oteti djecu, bio sam kao ratni zločinac radi izjava prije 12 godina. Porodica mi je pod velikim pritiskom, nisam to zaslužio. Nisam to zaslužio kao dijete grada, dijete kluba, FK Sarajevo je dio moje porodice. Ja opet neću navijačima zamjeriti ništa, a ima to Udruženje koje piše saopštenje sa vremena na vrijeme... Oni su izmanipulisali mnoge... Ugasili su školu Asim Ferhatović Hase, a ja im ne dam da se približe svlačionici. Nikada to neću dozvoliti. Meni je samo žao što moji igrači nemaju podršku i oni jedva čekaju da se navijači vrate. Oni su izmanipulisani od Bordo prijatelja i reći ću to gdje god treba. Ti ljudi su ugasili školu Asim Ferhatovi Hase, oni sve diktiraju... Ja sam dijete sjevera, dio sam njih, bilo je nesmotrenih izjava i biću iskren. Neke su izvučene iz konteksta. To je bilo prije 13 godina, sada sam iskusniji i pametniji. Nemamo razloga da se pravdam“, dodao je Varešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko će mentalno ovo djelovati na ekipu?

“Neće sigurno, ja sam ponosan na igrače. Sjajna smo klapa. Nama su se smijali kada sam rekao da je cilj Evorpa. Borimo se i radimo, vjerujem da ćemo ispuniti cilj“, dodao je Varešanović.

Top Komentari

nakopitam
Dobra stvar je sto je Mirza uspio isprebijati nekoliko takozvanih hordasa i otjerao ih je sa stadiona. Tako bi trebali svi da se rijese narkomanije na stadionima.
4 7
user1681749718
@Odg ..NAKOPITAMMJE KRETENČINA par ekselans ....AHAHHAA.samo jedan pogled na profil ovog jada otkriva činjenicu....U 7 mjeseci ovaj tip piše u prosjeku 7,7 komentara dnevno na portalu...ovaj TOKMAK ne zna nista drugo u životu .....SLINO...HAHAHHAHA
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi