Varešanović: Slovački fudbal nije nešto posebno

Trener Olimpica nakon žrijeba

Varešanović: Slovački fudbal nije nešto posebno

Edmir Škorić

Olimpic će u premijernom nastupu na euro sceni igrati protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Olimpic je kao pobjednik bh. Kupa izborio nastup u Evropi i u prvom pretkolu Evropske lige igrat će protiv Spartaka.

“Obzirom da nismo bili nosioci grupe, mogli smo dobiti i goreg i boljeg protivnika. Protivnik po mjeri, po mom mišljenju. Slovački fudbal nije nešto posebno”, kazao je trener Olimpica Mirza Varešanović za SportSport.ba, te je dodao:

“Premijerni nam je nastup i bit ćemo bez pritiska. Želimo se nadigravati, pokazati da imamo kvalitet. Iskustvo je na njihovoj strani, ali nećemo se predati. Vjerujem u svoje igrače, uradićemo sve da prođemo“.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, jedan od pet potencijalnih protivnika Olimpica bio je i slavni West Ham.

“Bilo bi nešto nevjerovatno da je Olimpic gostovao u Londonu, ali šta je tu je. West Ham je prejak za nas, ne bi imali šta da tražimo, ali sama činjenica da igrate na Upton Parku, protiv vrhunskih igrača iz Premiershipa, djeluje kao bajka”, dodao je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.