Varešanović: U ponedeljak nemamo prava na kiks
Fudbaleri Tuzla Cityja u ponedeljak razmišljaju samo o pobjedi

Optimizam vlada u redovima Tuzla Cityja

Varešanović: U ponedeljak nemamo prava na kiks

E. Dindić

U okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine svoj susret će odigrati Tuzla City i Zvijezda 09 iz Stansišića. Tim povodom u prostorijama kluba danas je organizovana press-konferencija gdje su se prisutnim medijima obratili šef stručnog štaba Tuzla Cityja Mirza Varešanović i fudbaler Samir Efendić.

"U ponedjeljak nas očekuje veoma teška utakmica protiv Zvijezde 09. Mi smo se doveli u takvu situaciju da nemamo pravo na kiks. Spremamo ekipu i idemo na pobjedu, sigurno je da tu pobjedu nećemo ostvariti lako. Moramo imati dobar pristup kako bismo osvojili nova tri boda koja bi nas odvela u jednu mirniju završnicu. U Zenici i Krupi smo mislili da možemo ostvariti dobar rezultat, nismo ostvarili i sada moramo razmišljati samo o pobjedi.", rekao je Varešanović.

Fudbaler Samir Efendić istakao je da su se posljednjim porazom doveli u nezgodnu situaciju, te da u ponedeljak nemaju puno izbora osim pobjede.

"Iz jedne fine situacije doveli smo se u težu situaciju gdje moramo razmišljati samo o pobjedi. Svjesni smo toga, ali ja vjerujem u ovu ekipu i bez obzira na sve mislim da smo jako napredovali što se tiče igre i taktike. Uz maksimalan pristup svih nas pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.", rekao je Efendić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, utakmica između Tuzla Cityja i Zvijezde 09 na rasporedu je u ponedeljak sa početkom u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi