Varešanović: Željezničar je apsolutni favorit

Sutra će snage odmjeriti Olimpic i Željezničar

Varešanović: Željezničar je apsolutni favorit

Adnan Beganović

Danas je na rasporedu još et utakmica 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok se sutra igra posljednja utakmica pomenutog kola uu kojoj će snage odmjeriti Olimpic i Željezničar.

Mali sarajevski derbi sutra će odigrati Olimpic i Željezničar. Izabranici Mirze Varešanovića u ovaj susret ulaze na krilima zlata vrijedne pobjede u Vitezu, no šef struke Olimpica Mirza Varešanović svjestan je da su Plavi s Grbavice favoriti.

"U Vitezu smo stigli do velike pobjede i sada s mnogo olakšanja očekujemo duel sa Željeničarem. Tradicija nije na našoj strani, Željezničar je u maloj krizi, ali ako ćemo biti realni, u susret Plavi s Grbavice ulaze kao favoriti. Pogotovo ako uzmemo u obzir već pomenutu tradiciju, a po mom mišljenju Željezničar ima i dobar igrački kadar i samo je pitanje vremena kada će početi pružati partije kao u Evropi. Istina, Plavi su  u maloj krizi i to ćemo pokušati iskoristiti", izjavio je Varešenović za SportSport.ba.

"Naš veliki hendikep je i što igramo na Koševu, odnosno što niti u jednoj utakmici nismo domaćini. Željezničar će imati podršku s tribina i fudbaleri ovog kluba će sse osjećati kao domaćini. Promijenio je Željo i trenera i to će fudbalerima ekipe s Grbavice biti dodatni motiv. Naravno, naša žellja je prekinuti neugodnu tradiciju, ali neće nam biti lako. Iskreno, i s bodom bi bio zadovoljan", dodao je šef stručnog štaba Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic je u prošlom kolu savladao Vitez, ali bez obzira na to, Varešanović najavljuje promjene u timu.

"Dobili smo Vitez, no promjena će biti. Svi igrači su mi na raspolaganju s tim što je njih par rovito. Međutim, stisnut će zube jer ipak se igra derbi", zaključio je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti