Selimbegoviću vrijedni bodovi, Bajramović 'srušio' HSV, novo slavlje za Vasilja i St. Pauli

Itekako je zanimljivo u drugoj Bundesligi

Selimbegoviću vrijedni bodovi, Bajramović 'srušio' HSV, novo slavlje za Vasilja i St. Pauli

S. Mlaćo
Po lijepom će pamtiti bh. treneri i nogometaši 24.kola Druge Bundeslige, popularne 'Cvajte'. Naime, u kolu iz nas radovali su se Zlatan Bajramović, Mersad Selimbegović, Nikola Vasilj...

Regensburg koji sa klupe predvodi Selimbegović nije ove sezone na nivou. Vode bitku za opstanak, no za vikend su se radovali i to na gostovanju kod Holsten Kiela. Bilo je 2:1 za goste golovima Caliskanera i Owusua, te Selimbegović ima razloga za zadovoljstvo.

HSV je doživio neočekivan poraz kod Karlsruhera 4:2. Nekadašnji bh. reprezentativac, danas ambiciozni trener Zlatan Bajramović trener je u stručnom štabu domaćeg tima.

Bilo je 3:0 nakon samo pola sata igre, HSV se uspio vratiti na 3:2, no pred sami kraj pobjedu domaćina ovjerio je Schelusener.

Šta tek reći za formu St. Paulija? Vjerovali ili ne, ovaj tim je u sedam kola nastavka sezone upisao isto toliko pobjeda. Nije to bila baš najbolja situacija za bh. golmana Nikolu Vasilja i društvo nakon prvog dijela sezone, no u nastavu sezone kao da igra druga ekipa.

Sada su savladali Greuther Furth 2:1, iako su gosti prvi poveli već nakon šest minuta.

Oglasi

Wir gewinnen unser Heimspiel gegen Fürth mit 2:1 und holen den siebten Sieg in Folge! Die Torschützen für Braun-Weiß...

Posted by FC St. Pauli on Saturday, March 11, 2023

Vasilj je upisao svih 90 minuta i ponovo dao veliki doprinos, a u prošlom kolu bio je u timu kola.

St. Pauli je na sedmom mjestu, ali za četvrtoplasiranim Paderbornom zaostaje tek dva boda.

Hansa Rostock za koju nastupa Haris Duljević remizirala je kod Hannovera 1:1. Nažalost, Duljević je meč ispratio sa klupe i nije dobio minutažu, što svakako može da brine selektora  Faruka Hadžibegića pred martovske akcije.

Kada je tabela u pitanju, Darmstadt je lider sa 49 bodova, HSV ima 48, a Heidenheim 47. Dva tima idu direktno u Bundesligu, dok trećeplasirani igra doigravanje.

Na dnu su Sandhausen sa 21, Braunschweig ima 22, a Regensburg 23. Iz lige ispadaju tri tima te će se voditi velika borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti