Vasoski najavio Posušje, no priča dana bili su katastrofalni tereni

Press konferencija bordo kluba

Vasoski najavio Posušje, no priča dana bili su katastrofalni tereni

Edmir Škorić

U prostorijama Sarajeva održana press konferencija povodom meča sa Posušjem u 23. kou Premijer ige BiH.

Sarajevo u nedjelju na svom terenu dočekuje ekipu Posušja, a ovu utakmicu na današnjoj press konferenciji najavio je trener ovog tima Aleksandar Vasoski.

Vasoski se prvo osvrnuo na minule mečeve protiv Borca i Slobode, te je potom pričao o utakmici koja čeka njegov tim u nedjelju na stadionu Koševo.

"Protiv Borca smo odigrali najbolju utakmicu do sada, ali nismo uspjeli da pobijedimo. Što se tiče Kupa, otišli smo svjesno da osigramo plasman dalje. Nije po našem ukusu utakmica, no prošli smo dalje... Teren nije bio kakav treba, ali to moramo zaboraviti", rekao je Vasoski, pa je dodao: "Po nas ove utakmice znaju biti nezgodne, ali imat ćemo stopostotni pristup i nadam se pobjedi. Odigrat ćemo dobru utakmicu i nadam se da ćemo kao favoriti pobijediti", rekao je Vasoski.

Otkrio je i kakvo je stanje sa Šećerovićem i Palićem.

"Vidjet ćemo sa Šećerovićem danas, a Palić je svakako suspendovan. Poštedićemo ga ova 2-3 dana, a biće do naredne utakmice u rosteru. Nadam se da ćemo vec protiv Posušja biti efikasniji. Stvaramo dosta šansi, a to će na kraju vjerjem sve da bude kako treba", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponovo je Vasoski pričao i o lošim terenima u Premijer ligi BiH, te je to uporedio sa Sjevernom Makedonijom.

"Tereni? Ovdje je jača liga od Makedonije, ali infrastuktrua je gora, imaju samo 2-3 normalna terena. Svi imaj taj isti problem i ti tereni su nešto osnovno, svima nam je u interesu da budu kako treba", zaključio je Vasoski na današnjoj press konferenciji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hammers
Uskoro ce tereni, vico obeco evo nema ni dvije godine ?
8 1
Ajax11
4 terena obecana u prvoj godini…
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi