Šabanović pred meč Kupa: "Igman nema šta izgubiti, a mi na terenu moramo opravdati da smo bolji"

U srijedu meč na stadionu Asim Ferhatović Hase

Šabanović pred meč Kupa: "Igman nema šta izgubiti, a mi na terenu moramo opravdati da smo bolji"

Samir Mlaćo
Nogometaši Sarajeva će u srijedu od 16 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati FK Igman Konjicu, u okviru polufinala Kupa BiH.

Svakako da je Sarajevo favorit, no bordo momci će to morati da opravdaju i na terenu.

"Kvalitetnija smo ekipa i to moramo opravdati na terenu. Uvijek idemo na pobjedu, a u ovoj utakmici nam je to posebno važno. Igman nema šta izgubiti, oni će doći motivisani i željni dokazivanja. Mi ćemo ići s maksimalnim zalaganjem, srce na teren do pobjede protiv Igmana, a onda i do titule Kupa BiH.  Čast mi je što sam bio dio šampionske ekipe koja je prvi put u historiji osvojila duplu krunu. Ušli smo u historiju kluba i to mi je jedna od dražih utakmica u dresu FK Sarajevo. Još veća mi je draž to što smo u finalu pobijedili Široki Brijeg“, ističe defanzivac Halid Šabanović koji je pozvao navijače na meč koji se igra od 16 sati.

“Imamo najbolje navijače u državi i njihova podrška na svakoj utakmici nam znači mnogo. Od najmlađih, najvatrenijih do najstarijih oni jesu naš 12. igrač. Zato pozivam sve naše navijače da nas podrže i da zajedno ostvarujemo dobre rezultate i na pravi način čestitamo rođendan najljepšem gradu na svijetu“, dodao je Šabanović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U drugom polufinalnom meču igraju FK Velež i FK Tuzla City, a finalni meč Kupa BiH igra se u Zenici 19. maja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lordiox1
Lafo najjbolji navijači
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti