Vatreno je bilo na Tušnju: "Batine nas neće uplašiti, niti otjerati sa stadiona"

Fukare se oglasile saopštenjem

Vatreno je bilo na Tušnju: "Batine nas neće uplašiti, niti otjerati sa stadiona"

Samir Mlaćo

Sloboda je u subotu remizirala protiv Veleža pred svojim navijačima.

I pored toga što se mreže nisu tresle uzbudljivo je bilo na terenu, ali i na tribinama. Naime, domaći navijači sukobili se sa pripadnicima osiguranja.

Na kraju se se sve smirilo, a Fukare su se sada oglasile i istakle nezadovoljstvo ponašanjem pripadnika zaštitarske agencije.

"Poštovani prijatelji FK. Sloboda, ispred navijača "Fukare" želimo da vas upoznamo sa represivnim, a ničim izazvanim mjerama pripadnika specijalne policije, kao i neprofesionalnom i pristrasnom ponašanju djelatnika zaštitarske agencije Sector.
Naime, već treću domaću utakmicu smo izloženi provokacijama pojedinih uposlenika pomenute agencije. Na iste nismo reagovali, jer ne želimo nikakve probleme. Mirno i dostojanstveno bodrimo svoju svetinju, ne diramo nikoga. Juče je njihova provokacija prešla svaku granicu, kad je zaštitar (nama poznata sluzbena lica) "pozvao" našeg navijača "da izađe napolje, jedan na jedan"). Pri tome ga je uhvatio za ramena i vukao. Vođa navijača, kao i još jedan momak su vidjeli tu nemilu scenu, te su htjeli da priđu i da na miran način riješe tu provokaciju. Međutim, pripadnici specijalne policije kao da su jedva čekali da neko "pogrešno trepne", te su bez ikakvog pitanja o čemu se radi nasrnuli na ta dva momka. Otprilike je bilo riječ o 12-15 pripadnika SP i 3-4 pripadnika zaštitarske agencije Sector na ta dva navijača. Tom prilikom su ih hvatali za vrat, ubadali pendrecima, udarali bokserima u rebra, špicevima čizama ih udarali u zadnje lože. Oba navijača su zadobili tjelesne povrede, za koje naravno imaju nalaze, jer su potražili medicinsku pomoć.
Nije nam jasno zašto je Tušanj jedini stadion u državi gdje policija trenira strogoću na domaćim navijačima.
Odlučili smo se da o svemu obavjestimo javnost, jer želimo da se zna prava istina. Izgleda da nekom smeta naša vjernost Slobodi, naše normalno navijanje i uopšte postojanje. Batine nas neće uplašiti niti otjerati sa stadiona, jer našim venama teče Sloboda", stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BJB1
Jeste navijacka grupa u p.m. skupila se raja iz sokaka,pa nema ih 20.prave fukare
7 0
rimke
stvarno ste tanka navijacka skupina u svim segmentima, eto sad vas pocela tuci i 3 kockasta zastitara.....al dobro ne mogu se srednjoskolci ni braniti jos
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi