Vatreno krštenje za Pericu Ognjenovića na Koševu

Velika borba za opstanak

Vatreno krštenje za Pericu Ognjenovića na Koševu

M. Šljivak

Zvijezda 09 imat će zaista težak zadatak da izbori opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U finiš sezone ovaj tim ulazi sa samo osam bodova i uvjerljivo najmanjim šansama da sačuva status u društvu najboljih bh. timova, a već u nedjelju tim iz Etno sela Stanišići čeka još jedan težak izazov.

Zvijezda 09 u 23. kolu Premijer lige BiH gostuje aktuelnom prvaku Sarajevu i na Koševu će tražiti svoje prve gostujuće bodove ove sezone. Svih prethodnih 11 utakmica su izgubili i postigli su samo dva pogotka uz 30 primljenih.

U ovom susretu debi na klupi Zvijezde imat će proslavljeni srbijanski fudbaler Perica Ognjenović. On je zamijenio Adnana Zildžovića i pred njega je postavljena zaista teška misija da Zvijezdu ostavi u ligi.

Ognjenović iza sebe nema previše iskustva. Vodio je u pet utakmica selekciju Srbije do 18 godina, a vođenje Zvijezde će mu biti prvo iskustvo u vođenju seniorske ekipe.

Sigurno da teži debi Ognjenović nije mogao imati. Bit će to vatreno krštenje na Koševu, ali sigurno je da se Zvijezda do samog kraja neće predati. U prvom dijelu sezone ovaj tim je uspio da uzme Sarajevu bod na domaćem terenu (1:1), dok je meč na Koševu završen pobjedom Sarajeva od 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I na prethodna dva gostovanja na ovom stadionu Zvijezda 09 nije imala uspjeha da osvoji bodove, a upisana su još dva poraza i to uvjerljiva rezultatim 4:0 i 3:1.

Zaista izgleda kao da je Zvijezda u nemogućoj misiji na Koševu, ali nikada nikoga ne treba otpisivati prerano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi