Važna pobjeda Metalleghea, sjajan meč u Gračanici

Prva liga FBiH

Važna pobjeda Metalleghea, sjajan meč u Gračanici

S. Mlaćo

Veoma važnu pobjedu na svom terenu slavili su nogometaši Metalleghea iz Jajca protiv Igmana iz Konjica (1:0).

Metalleghe je imao nešto više od igre, a pobjedu domaćima donio je Marin Samardžić sjajnim pogotkom početkom drugog poluvremena.

NK Metalleghe - FK Igman Konjic 1:0 (0:0)

NK Metalleghe BSI: Jamaković, Pljevljak, Smajić, Tankuljić, Samaradžić, Alispahić, Handžić, Opardija, Kovač, Kukavica, Fejzić.

FK Igman: Pajaziti, Razić, Košpo, Zeljković, Kašić, Šabanović, Džafić, Kozić, Salčinović, Blagojević, Islamagić.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u Gračanici. Bratstvo je sa 3:2 savladalo Iskru, iako su gosti imalo vodstvo od 2:1. Domaći su poveli preko Jaganjca u sedmoj minuti, ali je Jurčević u 42. minuti pogodio za 1:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu sijevalo na sve strane. U 48. minuti jedanesterac za domaće, ali Mujkić je šutirao preko gola. Stekao se utisak da je glavni sudija Stojić žestoko pogriješio u ovoj situaciji.

Promašaj Mujkića prelijepim pogotkom kaznio je u 56. minuti Jurčević koji je svom timu donio vodstvo. Bratstvo se nije predavalo pa samo tri minute kasnije Poturalić pogađa za 2:2. Gosti su žestoko protestovali tražeći ofsajd poziciju, ali je Stojić pokazao na centar.

Izjednačujući pogodak dao je krila domaćima. U 67. minuti Mujkić matira golmana Ćemana za slavlje domaćih navijača.

Do kraja sjajne dvije prilike za Iskru imali su Bešagić i Koprivica, međutim tri boda su ostala u Gračanici.

NK Bratstvo - NK Iskra 3:2 (1:1)

NK Bratstvo: NK Bratstvo: Mustafić, Poturalić, Salkić, Kahrimanović, Šuša, Jaganjac, Stojanov, Helić, Mujkić, Ćosić, Karađuz.

NK Iskra: Ćeman, Filan, Pihura, Koprivica, Osmanković, Bešagić, Nebić, Seferović, Čakar, Jurčević, Buljubašić.

Sigurnu pobjedu na svom terenu upisali su nogometaši Orašja protiv slabašnog Travnika 6:1. Strijelci za popularne Labudove sa Save bio je tri puta Đukić, te po jednom Marošević, Prgić i Marković. Jedini pgoodak za Vezire djelo je Rastoke u 61. minuti. 

HNK Orašje - NK Travnik 6:1 (2:0)

HNK Orašje: Živković, Pejić, Đukić, Jovanović, Mikić, Živković, Marošević, Prgić, Brković, Vidović, Lugavić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Travnik: Kutić, Brljak, Imamović, Lalović, Rastoka, Muharemović, Ajkunić, Fazlić, Hasanbegović, Silajdžija, Tabaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi