Važna pobjeda za Markovića i Stipanovića

Trabzon slavio

Važna pobjeda za Markovića i Stipanovića

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su u 26. kolu turske TBL lige ekipu Istanbula rezultatom 92:88, te su ostali u igri za plasman u doigravanje.

Trabzonspor je nakon prve dionice imao veliku prednost. Uspjeli su da stvore 16 poena prednosti (34:18), ali su pali u drugoj dionici.

Istanbul je pad u igri Trabzona koristio maksimalno. Smanjili su zaostatak na samo tri poena (47:44), da bi u trećoj dionici uspjeli da dođu i do pet poena prednosti.

Međutim, tim Nenada Markovića odigrava fantastično završnicu treće dionice. U posljednju četvrtinu su ušli sa osam razlike (66:58).

Iako je Istanbul opasno prijetio sve do samog kraja, Trabzon je ipak uspio da stigne do pobjede, koja ga ostavlja u igri za plasman u doigravanje.

Andrija Stipanović je za 20 minuta na parketu ubacio 12 poena, a Dwight Hardy je predvodio Trabzon sa 31 poenom. Za goste je Zack Wright ubacio 10 poena, a najefikasniji je bio Saša Vujačić sa 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.