Važne pobjede Viteza, Radnika i Krajine

Druga liga FBiH, grupa Zapad

Važne pobjede Viteza, Radnika i Krajine

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad jučer i danas su odigrani susreti 15. kola.

Lider na tabeli bugojanska Iskra bila je slobodna, a to su najbolje iskoristili FK Vitez, Radnik i Krajina.

FK Vitez je na svom terenu deklasirao sa 5:0 Podgrmeč iz Sanskog Mosta, a po dva puta mrežu gostiju pogađali su Admir Zukan i Sabahudin Petak, dok je jednom pogodio Senid Hodžić.

Radnik iz Donjeg Vakufa je u Bužimu savladao Vitez sa 1:0, a junak pobjede bio je Denis Vučić u 30. minuti. Istim rezultatom pogotkom Almira Topalovića u 24. minuti Busovača je na svom stadionu nadigrala Vlašić iz Turbeta.

Krajina iz Cazina na svom terenu bila je bolja od Kiseljaka sa 1:0, a gostima je presudio Nermin Džinić pogotkom sa 11. metara u 15. minuti.

Četiri pogotka viđena su u Ključu gdje je gostovao Krajišnik iz Velike Kladuše. Bilo je 2:2, iako su gosti nakon deset minuta imali 2:0. Mrežu domaćeg golmana pogađali  Dine Eminovića pogađali su Zijo Bajrektarević i Ernest Šabić, dok su domaći u drugom poluvremenu pogotcima Admira Ibrahimovića i Danijela Bogunovića ipak došli do jednog boda. 

Pogodaka nije bilo u meču Bosanskoj Krupi gdje su se sastali Bratstvo i Sloga.

Na tabeli je prva Iskra sa 32 boda, dok je FK Vitez drugi sa bodom manje, a Radnik iz Donjeg Vakuf ima 28. Krajina je sada treća i ima 27 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Na dnu su Podgrmeč i Ključ sa osam osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi