Već ga zovu nasljednikom Courtoisa

Ima samo 15 godina

Već ga zovu nasljednikom Courtoisa

D. Vejo

Raskošan golmanski talenat krije se u Belgiji. Riječ je o mladom golmanu tamošnjeg Anderlechtu koji ima svega 15 godina i zove se Mile Svilar.

Porijeklom iz Srbije, ovaj mladi talenat iz utakmice u utakmicu briljira na golu. Svoju generaciju odavno je prevazišao pa tako umjesto da je čuvar mreže uzrasta do 15 godina, Svilar je svojim odbranama stigao do igračkog kadra gdje igraju momci od 19 godina.

Iako je veoma mlad, on igra Ligu šampiona za mlađe uzraste. Sa svojim Anderlechtom nalazi se na prvom mjestu u grupi pored velikog Arsenala, Galatasaraya i Borussije Dortmund. 

Svilar je svoju mrežu ostavio netaknutom i protiv Žute podmornice kada je pri vodstvu svog tima odbranio penal.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Kako to radi 15-godišnjak pogledajte u videu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi