Već je poznato kako bi mogle izgledati jakosne grupe za Ligu prvaka

Još je malo nedoumica ostalo

Već je poznato kako bi mogle izgledati jakosne grupe za Ligu prvaka

S. Pašalić

Većina prvenstava u Evropi je završena i već je dosta toga jasno kada je riječ o jakosnim grupaama za žrijeb Lige prvaka.

Dvadeset pet ekipa su se već kvalifikovale i ako Arsenal pobijedi u finalu Evropske lige protiv Chelseaja, Topnici će biti 26. klub koji će igrati u Ligi prvaka naredne sezone.

Prva grupa se sastoji od šest šampiona iz najboljih liga, a to su Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain i Zenit kojima će se pridružiti pobjednik Lige prvaka i pobjednik Evropske lige.

S druge strane, drugu grupu čine vrhunski klubovi kao što su Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli i Shakhtar Donetsk.

Benfica može završiti u drugoj ili u trećoj grupi, a Lokomotiv, Genk, Galatasaray i Leipzig mogu završiti u trećoj ili četvrtoj jakosnoj grupi, zavisno od ostalih rezultata..

Atalanta je jedno od najvećih iznenađenja za sljedeću sezonu jer je talijanska ekipa osvojila treće mjesto u Serie A i prvi put se plasirala u Ligu prvaka.

RB Salzburg se nakon 11 godina vratio u Ligu prvaka, a također će i Lille učestvovati u najelitnijem evropskom takmičenju.

Milan šestu godinu zaredom neće igraati u ovom takmičenju u kojem također nećemo gledati ni Romu, Manchester United, Schalke 04, Marseille i možda Arsenal ukoliko ne pobijede Chelsea u finalu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugoj fazi takmičenja će se naći timovi poput PSV-a, Basela i Olympiacosa koji se bore za mjesto u trećoj rundi kvalifikacija gdje će im se pridružiti Ajax, Porto i Lyon iako se francuski tim može direktno kvalifikovati za grupnu fazu ukoliko Chelsea pobijedi Arsenal u finalu Evropske lige.

Top Komentari

connans
Kako je salzburg direktno usao?
0 1
teddy sheringham
Kako je Salzburg upao, a polufinalista lige prvaka, Ajax, nije na spisku?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije