Već rasprodali karte za meč s AEK-om, pa ih UEFA "ohladila"

Stigla kazna za rumunsku ekipu

Već rasprodali karte za meč s AEK-om, pa ih UEFA "ohladila"

Edmir Škorić

Rumunska Universtitatea saznala je kaznu zbog nereda tokom meča protiv mađarskog Honveda.

U uzvratu 2. pretkola Evropske lige Univeritatea je savladala Honved s 1:0 i tako se plasirala u treće prektolo, ali Rumuni su morali da strepe nekoliko dana u iščekivanju UEFA-ine kazne.

Naime, tokom meča u Craiovi viđene su ružne scene, stradao je i sudija iz Sjeverne Irske, ali je meč svejedno ispraćen do kraja.

Penali su odlučivali ukupnog pobjednika, a tu je više sreće imao tim bh. reprezentativca Elvira Koljića.

Honved je tražio da se meč odigra ponovo na neutralnom terenu ili da se registruje rezultatom 3:0 u njihovu korist, ali UEFA je drugačije mislila.

Rumunski klub je dobio novčanu kaznu u visini od 60.000 eura i naredne tri utakmice odradit će bez prisustva gledatelja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U trećem pretkolu Craiova će igrati protiv AEK-a iz Atine, a prvi meč na programu je u Rumuniji već u četvrtak.

Zanimljivo, rumunski klub već je rasprodao karte za ovaj meč, ali su danas saznali da gledatelji ipak ne mogu da uđu na stadion, što im je stvorilo dodatne probleme, ali barem su izbjegli onaj najgori scenarij, da ih izbace iz takmičenja.

Top Komentari

bistrik87
Trebali su ih izbacit iz takmicenja, Zvezdu kaznili par utakmica sa praznim stadionom zato sto su usli u teren da slave, a ovi umalo sudiju nisu ubili..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi