Večer odluke u HNL-u: Ko ispada, a ko ide u doigravanje?

Velika borba između Istre i Cibalije

Večer odluke u HNL-u: Ko ispada, a ko ide u doigravanje?

Večeras se u HNL-u igraju tri utakmice posljednjeg kola nakon kojih će biti poznat putnik u niži rang i doigravanje. 

Cibalia i Istra 1961 vode već nekoliko kola veliku borbu kada je u pitanju ispadanje, odnosno odlazak u doigravanje i priliku da se spasi sezona.

Trenutno obje ekipe imaju isti broj bodova (26), ali Cibalia je posljednja na tabeli zbog nešto lošije gol razlike.

U večerašnjem posljednjem kolu Istra dočekuje Rudeš, dok će Cibalia imati nešto teži zadatak jer gostuje kod Lokomotive Zagreb. Rudeš je osmoplasirana ekipa, odnosno tim koji je samo jedno mjesto udaljen od opasne zone, dok je Lokomotiva peta i nema nikakvu šansu da se domogne Evropa lige.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukoliko i Istra i Cibalia odigraju neriješeno, izgube ili pobjede, odnosno ukoliko i nakon ovog kola budu imale isti broj bodova, Cibalia će ispasti. Dakle, oni se moraju nadati pobjedi kod Lokomotive ili barem remiju i u tom slučaju remiju ili porazu Istre na domaćem terenu.

Obje utakmice počinju u istom terminu, od 20.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi