Što ga više neće, to Ronaldo više želi, a najviše ispašta Miralem Pjanić

Je li vrijeme da Portugalac prepusti slobodne udarce nekom drugom?

Što ga više neće, to Ronaldo više želi, a najviše ispašta Miralem Pjanić

Edmir Škorić

Trener Juventusa Maurizio Sarri neće spriječiti Cristiana Ronalda da izvodi slobodne udarce, iako je Portugalac u očajnoj seriji.

Prema nekim izvještajima u Italiji, Ronaldo je izveo 29 slobodnih udaraca za Juventus otkako se pridružio klubu prije početka prošle sezone i nije uspio postići nijedan gol, ali to ga neće spriječiti da nastavi da ih izvodi.

Sedam ih je odbranjeno, dva su otišla izvan okvira, a nevjerojatnih 18 otišlo je ravno u živi zid, dok su dva od život zida otišla u korner.

U utorak protiv moskovske Lokomotive je potrošio dva slobodnjaka iz dobrih pozicija, što je izazvalo dosta kritika od strane navijača Juventusa, koji smatraju da bi ipak Miralem Pjanić ili Paulo Dybala trebali biti izvođači.

Sarri je pridavao malo pozornosti problemu kad ga je neko od novinara na press konferenciji u petak pitao o tome.

"Slobodni udarci? Na terenu imamo dvije opcije s desne strane: njega [Pjanića] i Ronalda. Dakle, oni će morati odlučiti među sobom ko će ih izvesti, što je slučaj i u drugim stvarima", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo je odmarao tokom vikenda kada je Juve remizirao protiv Leccea (1:1), ali definitivno bi trebalo malo da prepusti slobodne udarce Pjaniću ili Dybalu.

Ipak, ESPN i neki drugi mediji pišu da će Ronaldo i pored svega nastaviti da pokušava iz slobodnjaka, koje je u prošlosti itekako znao da koristi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi