Večeras počinju uzbuđenja u grupi Zmajeva: Italijani izabrali novu desetku
"Desetka" ima poseban status među Azzurrima

Azzurri dočekuju Finsku

Večeras počinju uzbuđenja u grupi Zmajeva: Italijani izabrali novu desetku

Večeras će se odigrati i prve utakmice Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, grupe u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina.

Zmajevi će na Grbavici ugostiti reprezentaciju Armenije, Grčka gostuje kod Lihtenštajna, dok Italija u Udinama dočekuje Finsku.

Mnoge zanima kako će u ovom kvalifikacionom ciklusu izgledati Italija koja je doživjela historijski neuspjeh u kvalifikacijama za posljednje Svjetsko prvenstvo.

Nije oduševila Italija ni u Ligi nacija, a Mancinijevim izabranicima je večeras potrebna sigurna pobjeda protiv Finske i zbog samopouzdanja.

Ipak, imao je dosta problema selektor Roberto Mancini sa otkazima zbog povreda, pa tako protiv Finske neće moći računati ni na Lorenza Insignea koji je posljednji nosio "desetku" u takmičarskim mečevima Azzurra.

Kulta plava "destka" sada ima novog vlasnika, a to je Juventusov ofanzivac Federico Bernardeschi.

"Broj 10 je poseban u italijanskoj reprezentaciji i može predstavljati teret na nečijim ramenima. Ostavit ću saigračima da odluče ko ga treba nositi", izjavio je na jučerašnjoj press konferenciji Bernardeschi, a sada je jasno da su saigrači odlučili da će upravo on biti desetka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Devetka" je pripala Leonardu Pavolettiju, dok će Immobile i Quagliarella nositi brojeve 17 i 21. Mladi Moise Kean iščekuje svoj debi za seniorsku reprezentaciju Italije sa brojem 14 na leđima.

Igrači koje Mancini ima na raspolaganju za Finsku: Sirigu, Cragno, Donnarumma, Piccini, Chiellini, Biraghi, Mancini, Romagnoli, Bonucci, Verratti, Spinazzola, Jorginho, Bernardeschi, Grifo, Sensi, Politano, Nicolo Barella, Zaniolo, Pavoletti, Kean, Immobile, Quagliarella, El Shaarawy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi