Večeras posljednji mečevi Lige nacija, susret Švedska - Rusija zanimljiv i za Zmajeve
Liga nacija je donijela broja uzbuđenja koja mnogi nisu ni očekivali, a večeras će biti odigrani i posljednji mečevi za 2018. godinu.

Kraj uzbuđenjima

Večeras posljednji mečevi Lige nacija, susret Švedska - Rusija zanimljiv i za Zmajeve

Večeras će biti odigrano i posljednjih sedam utakmica u ovoj godini kada je u pitanju Liga nacija.

Novo UEFA-ino takmičenje izazvalo je dosta polemika prije nego što je počelo i na samom početku, ali već sada možemo reći da je donijelo brojna uzbuđenja koja mnogi možda i nisu očekivali.

Njemačka i Hrvatska su prošle vrlo loše, Holandija se proslavila, Kosovo ima šansu otići na Euro...samo su neki od zaključaka pred sami kraj grupne faze Lige nacija.

Večeras će biti odigran jedan meč u diviziji A, jedan u diviziji B, tri u diviziji C i dva u diviziji D, a nama u BiH će biti najzanimljiviji susret Švedska - Rusija obzirom da bi upravo jedna od te dvije reprezentacije mogle biti rival našem timu u razigravanju početkom 2020. godine.

Radi se o susretu grupe 2 divizije B u kojem Švedskoj treba trijumf kako bi završila na prvom mjestu, dok je Rusiji dovoljan i remi za tako nešto. Podsjetimo, iz divizije B su se u razigravanje plasirale Ukrajina, Danska i naša selekcija, a upravo između Švedske i Rusije će se tražiti posljednji putnik.

Bit će vrlo zanimljivo i u diviziji D, grupi 3 gdje će Kosovo pokušati na domaćem terenu protiv Azerbejdžana da zadrži prvu poziciju za šta će mu biti dovoljan i remi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Reprezentaciji Njemačke će večeras biti zanimljiv susret u Guimaraesu gdje se sastaju Portugal i Poljska, a Nijemci se nadaju da će pobjeda otići u ruke domaćina jer bi na taj način Elf ostao u prvom šeširu kada se budu izvlačice grupe za Euro.

Sve večerašnje utakmice počinju od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi