Večeras se nastavlja utakmica koja je počela prije pola godine
Foto - Screenshot

Duel La Lige 2

Večeras se nastavlja utakmica koja je počela prije pola godine

M. Šljivak

Fudbalska sezona u Španiji nastavlja se večeras jednom od najčudnijih utakmica ikad.

Od 20 sati na teren će Rayo Vallecano i Albacete u utakmici koja je počela prije više od šest mjeseci.

Ovaj meč počeo je u decembru 2019. godine, ali je došlo do prekida nakon što su navijači Rayya vrijeđali ukrajinskog fudbalera iz redova Albacetea Romana Zozulju.

Zozulja se povezuje s ekstremnom desnicom, a kako su navijači Raya drugačijih političkih pogleda, oni su mu s tribina upućivali pogrdne povike i nazivali su ga nacistom.

Ukrajinac nije želio da nastavi meč. Nije želio da izađe na teren, a u tome su mu se pridružili i saigrači iz Albacetea i utakmica je prekinuta zbog skandirana s tribina.

Rayo je zbog vrijeđanja Zozulja kažnjen sa 18.000 eura i s dvije utakmice pred praznim tribinama, ali ta kazna im očiglendo nije teško pala.

Tako ćemo večeras u nastavku sezone u La Ligi 2 gledati samo 45 minuta. Rezultat je 0:0, a Albacete će igrati s igračem manje jer je crveni karton dobio Eddy Silvestre.

Mozzart vam nudi mogućnost klađenja na ovaj meč. Svoju opkladu ostavite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.