Večeras su svi navijali za njega: Francuz sa 38 godina upisao profesionalni debi
(Foto: EPA) Selim Bengriba je većinu karijere proveo u niželigašima, a 24. septembra ove godine je proslavio svoj 38. rođendan.

Ko čeka taj i dočeka

Večeras su svi navijali za njega: Francuz sa 38 godina upisao profesionalni debi

Večeras je na stadionu Marcel Picot u Nancyju odigran meč 11. kola francuske Ligue 2 između istoimenog domaćina i ekipe Grenoblea.

Grenoble, koji je novajlija u drugom rangu francuskog fudbala, je uspio slaviti pobjedu rezultatom 1:2, a ovo je bila posebna noć za defanzivca gostujućeg tima, Selima Bengribu.

Naime, za Bengribi je ovo bila prva profesionalna utakmica - prvi meč u jednom profesionalnom fudbalskom takmičenju, s obzirom da je svoju čitavu karijeru, koja je na zalasku, proveou niželigašima i u poluamateskim i amaterskim tamičenjima.

Bengriba je sa svojim klubom prošle sezone kroz play-off trećeg ranga stigao do Ligue 2 i tako dobio priliku da se pod kraj karijere okuša u "pravom" fudbalu, s obzirom da je prije dolaska u Grenoble nastupao za manje poznate ekipe Chamberyja, Echirollesa i još nekoliko niželigaša.

Inače, treći rang francuskog fudbala se ne računa kao profesionalni s obzirom da se trenutno samo četiri profesionalne kluba takmiče u "Championnat Nationalu", te da se liga sastoji od profesionalnih, poluprofesionalnih i amaterskih ekipa. Bengriba je imao nastupa u francuskim kupovima, ali ni to nisu takmičenja ekskluzivna samo za profesionalne timove (I u Liga kupu se takmiče i poluprofesionalne i amaterske ekipe iz trećeg ranga).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jasno je da je ovo bila velika noć za Selima Bengribu koji je u ovog setpembra napunio 38 godina i samo nekoliko dana kasnije uspio barem debitovati kao profesionalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi