Vedad Ibišević stigao Ze Roberta, ali Claudio Pizzaro je previše odmakao

Stranci s najviše nastupa u Bundesligi

Vedad Ibišević stigao Ze Roberta, ali Claudio Pizzaro je previše odmakao

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević u subotu je u Dortmundu protiv Borussije odigrao 336. meč u njemačkoj Bundesligi.

Iskusni bh. napadač je sa 336. nastupom u jednoj od najjačih evropskih liga stigao legendarnog Ze Roberta na listi stranaca sa najviše odigranih mečeva u Njemačkoj.

Umirovljeni Brazilac je također na 336 nastupa, a ispred Ibiševića su još četvorica i ako ostane i naredne sezone u Bundesligi, ne sumnjamo da će stići barem trojicu, dok je četvrti, Pizarro, zaista previše odmakao.

Levan Kobiashvili, Halil Altintop, Naldo i Claudio Pizarro su jedini stranci koji su skupili više nastupa od Ibiševića u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kobiashvili ima 351 nastup, koliko i Altintop, Naldo je na 358, ali nekadašnji peruanski napadač Pizarro ima nevjerovatnih 487 nastupa i teško će ga Ibišević do kraja karijere stići na listi rekordera.

[twitter]https://twitter.com/Foet247Europe/status/1269813450970103808[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi