Prije svega sportisti sa karakterom: Muftić 'slomljen' i razočaran, podrška stiže od bordo rivala

Zaista lijepe scene poslije vječitog derbija

Prije svega sportisti sa karakterom: Muftić 'slomljen' i razočaran, podrška stiže od bordo rivala

Samir Mlaćo

Bordo momci su sinoć slavili, a Plavi tugovali.

Tako je to u nogometu. Sarajevski derbi opravdao je očekivanja u svakom pogledu.

Više od 20.000 navijača, atmosfera za pamćenje i na kraju tri pogotka. Poslije meča naša kamera zabilježila je zaista sjajne scene.

Golmanu Željezničara Vedadu Muftiću teško je pao poraz. Muftić je dijete kluba sa Grbavice, dobro zna šta je vječiti derbi, a do prije samo par godina sa južne tribine kao dječak bodrio je svoj klub.

Sinoć je razočaran dočekao kraj meča, legao je na teren i bio je potpuno 'slomljen'.

Za golove nije kriv, ali kao da je to nekoga briga. Poraz mu je teško pao, za razliku od nekih saigrača koji nisu pokazivali emocije.

Oglasi

I dok su navijači Sarajeva pjevajući dočekali kraj meča te pozivali svoje ljubimce da zajedno slave, pojedini bordo momci su pritrčali upravo Muftiću kako bi mu pružili podršku.

Prvi je to učinio njegov kolega sa druge Muhamed Šahinović, a zatim i Ajdin Hasić te Almedin Ziljkić.

Navedeni su pokazali da su prije svega veliki sportisti i sigurno zaslužuje sve moguće pohvale za ovaj potez.

Iako derbi donose mnogo žara, provokacija od strane igrača zaista nije bilo, svi su ostali hladne glave i pokazali da znaju kako se nositi u porazu, kao i pobjedi.

Tek one 'slatke', one što i donose poseban osjećaj sarajevskom vječitom derbiju.

Treba istaći da su nogometaši Željezničara nakon meča kratko se zadržali kod južne tribine i odmah se zaputili ka svlačionici pognutih glava.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istovremeno, navijači sa istočne tribine skandirali su šefu struke Željezničara Nerminu Bašiću.

"Bašiću ostani, Bašiću ostani", uz salve osmijeh se čulo sa istočne tribine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Poslje utakmice u Mostaru kad je primio gol u zadnjim minutama golman Zrinjskog je isto ovo uradio.....Al niste pisali o tome...
2 2
Drakula
Muftic je dobar realno,bolji je od rezervnog onog sto im je branio 100 puta. Cak jos njihovo dijete sve je stvar sad kako ce se postavit prema ovom momku jer zasluzuje biti medju prvi 11. Bolje im je da Cocalic,Stilic,Kosoric se penzionišu jer koce sa svojim godinama dosta igru.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi