"Veoma sam ružan, ja sam kanibal koji ne jede djecu, konobarisao sam sa devet godina..."

Preživio rat u Jugoslaviji

"Veoma sam ružan, ja sam kanibal koji ne jede djecu, konobarisao sam sa devet godina..."

Admin Čaušević

Mnogo je sportista sa prostora bivše Jugoslavije koji su 90-ih godina prošli ratnu golgotu. Među njima je i napadač koji briljira ove sezone. Za sebe otvoreno kaže da je ružan i da ne zna šta u njemu vidi njegova supruga.

Zabiti pet golova na pet uzastopnih mečeva u jednoj od najboljih liga svijeta je sve osim lagan zatadak. Upravo s tim podatkom se može pohvaliti fudblaer na kojeg su klubovi do sada potrošili preko 30 miliona eura.

Vedat Muriqi je najzaslužniji zašto Mallorca ove sezone igra odlično, Kosovar je bio strijelac u pobjedi nad Atletico Madridom čime je potvrdio svoju sjajnu formu.

Čovje koji je najskuplje pojačanje u historiji Mallorce (otkupljen od Lazija za 8 miliona eura) jer za španske medije ispričao svoju životnu priču te otkrio zaista neke tužne detalje.

"Trener Javier Aguirre ima pravo, ružan sam, veoma ružan. Mislim da moja žena ne vidi dobro, ali ako nisam zgodan, zato jesam atraktivan", kazao je strijelac osam golova u dosadašnjem dijelu sezone.

Oglasi

"Više mi odgovara nadimak kanibal nego gusar. Ja sam kanibal, ali ne jedem djecu. Mislim i da nisam nikakav idol, u Mallorci sam sedam mjeseci, ali se nadam da ću ovdje završiti karijeru", kazao je 28-godišnjak.

"Nekoliko godina sam bio konobar na Kosovu. Počeo sam da konobarišem sa devet godina. Radio sam dosta poslova, preživi sam rat u Kosovu, vidio sam stvari koje niko ne treba da vidi", dodao je on.

Muriqi je karijeru je rođen u Prizrenu, a prvi veliki transfer je ostvario 2019. godine kada je prešao iz Rizespora u Fenerbahce za 6 miliona eura. Velikan sa Bosfora ga je prije dvije godine prodao u Lazio za čak 20 miliona eura.

U dresu Lazija se nije baš snašao pa su Nebeskoplavi tražili način da ga se riješe u čemu su na kraju i uspjeli tako što su ga prvo posudili, a za tim prodali Mallorci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno prolazi kroz najbolji period u karijeri. Po broju uzastopnih mečeva na kojim je tresao mreže u Ligama petice su trenutno ispred Murqija samo dva imena - Erling Haaland (7) te Robert Lewandowski (6).

"Ne da ću ostati u Mallorci do kraja karijere, već ću ovdje i umrijeti", poručio je novi heroj stadiona Son Moix.

Top Komentari

MaDaj
“ Muriqi je karijeru je rođen u Prizrenu,” ahhahh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi