Sarri zbog reprezentativca Kosova želio istjerati sve navijače Lazija sa stadiona

Sarri zbog reprezentativca Kosova želio istjerati sve navijače Lazija sa stadiona

E. Škorić

Trener Lazija Maurizio Sarri odlučio je stati u odbranu svog napadača Vedata Muriqija.

Na jutrošnjem treningu nebesko-plavih okupila se grupa navijača Lazija. Neki od njih su kritikovali reprezentativca Kosova, Muriqija, dobacivali mu i čak ga i vrijeđali, ali je onda Sarri odlučio da tome stane u kraj.

Prišao je grupi navijača i poručio im: "Ako to još jednom čujem i ako ponovo nastavite da vrijeđate Vedata, svi letite sa stadiona!".

"Bravo mister", odgovorili su mnogi od prisutnih navijača, cijeneći Sarrijevu gestu i njegovu potrebu da odbrani svog igrača, bez obzira da li je zaslužio kritike ili ne. Uvrede svakako nije.

Muriqi je u Lazio došao prošlog ljeta iz Fenerbahčea za 18,5 miliona eura, ali još uvijek na Olimpicu čekaju njegova prava izdanja.

Možda to bude već iduće sezone pod vodstvom Sarrija, mada je jasno da je Ciro Immobile prvi izbor u napadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je sa Laziom potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan tri miliona eura po sezonu uz mogući bonus od milion eura u zavisnosti od rezultata. Na klupi je zamijenio Simonea Inzaghija koji je preuzeo Inter.

Iskusni stručnjak se nakon godinu dana pauze vratio trenerskom poslu, a u prethodnom periodu je bio na platnom spisku torinskog Juventusa.

Top Komentari

sslazio
Lik je kloc teški kojeg su navijači vjerovatno vrijeđali a svi žele da ode jer je bačeno 20 miliona na njega. A bolje da su sportskog direktora Tarea istjerali. On je kriv što je Muriqia doveo.
2 2
Turgut2
Pa nekad treba malo vremena da se navikne na ligubi Dzeki je trebalo on je za 16m igrac slicno klasicnim 9kama treba vidjeti ako se ne navikne do polusezone onda razmisliti ali ipak ako si navijac kluba ne smijes napadati igrace svog tima to je neukusno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi