Veh novi sportski direktor Kolna

Potpisao na dvije i pol godine

Veh novi sportski direktor Kolna

Njemački bundesligaš Koln imenovao je Armina Veha za novog sportskog direktora.

Kako je potvrđeno na zvaničnoj klupskoj stranici, čovjek koji je 2007. godine sa Stuttgartom bio šampion Bundeslige u narednom periodu će raditi kao sportski direktor Kolna.

Veh je sa Kolnom potpisao ugovor na dvije i pol godine, a u njemačkom klubu će raditi zajedno sa Alexanderom Wehrleom kojeg poznaje još iz doba kada su sarađivali u Stuttgartu.

U prvoj zvaničnoj izjavi Veh je poželio ekipi sreću u okršaju sa Crvenom zvezdom, gdje će ulog biti plasman u šesnaestinu finala Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Držim palčeve momčadi i trenerima zato što mogu ostaviti pravi dojam pobjedom u četvrtak u Beogradu, kao i na meču protiv Freiburga”, dodao je.

Kroz trenersku karijeru Veh je vodio mnogobrojne klubove. Osim Stuttgarta, radio je još u Wolfsburgu, Hamburger SV-u, Eintrachtu, Augsburgu, Greuther Furthu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi