Vejinović vaga poziv Baždarevića: Neću da žurim

Fudbaler Feyenoorda

Vejinović vaga poziv Baždarevića: Neću da žurim

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević namjerava u narednom periodu osvježiti reprezentaciju, a novo ime u veznom redu mogao bi biti Marko Vejinović (25).

Fudbaler koji nosi dres holandskog Feyenoorda suočio se sa konkretnom ponudom da u budućnosti nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine, a odluku po pitanju toga još uvijek nije donio. 

"Kontaktirao sam sa Baždarevićem prije nekoliko sedmica, saopštio mi je svoje planove i sada sam ja na potezu", izjavio je Vejinović. 

Iako je u prošlosti nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Holandije, Vejinović nema prepreka za dobijanje bh. pasoša.

"Moja majka je rodom iz Žune, pa, onda nema problema da uzmem bh. papire i eventualno se priključim Baždarevićevom sastavu."

Vejinović je u Feyenoord stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Vitessea, a tokom karijere još je nastupao za Vitesse i AZ Alkmaar. 

"Dolazak u Feyenoord se pokazao kao odličan potez. Ovdje je sve odlično, grad, klub i ovdje stanuju najodaniji navijači u Holandiji. Stadion je pun čak i kada igramo domaći Kup", riječi su Vejinovića na kraju razgovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.