Pušić: Ne krijem, kontaktirao me selektor Baždarević

Prvi strijelac danske lige za SportSport.ba

Pušić: Ne krijem, kontaktirao me selektor Baždarević

Mehmed Baždarević nastavio je sa praćenjem igrača koji bi u narednom periodu mogli obući dres sa državnim grbom, a svoje ime u notesu selektora bh. reprezentacije našao je i Martin Pušić. 

Pušić, čiji su roditelji porijeklom iz Hercegovine, sa velikim uspjehom nastupa za Midtjylland i prošlu sezonu u danskom prvenstvu okončao je kao najbolji strijelac. Da njegove igre nisu prošle nezapaženo, potvrđuje i to da je već kontaktiran od strane Mehmeda Baždarevića. 

"Nemam šta kriti, upoznat sam sa interesom bh. reprezentacije. Prvo me kontaktirao Saša Papac, a potom i selektor Mehmed Baždarević i obavili smo korektan razgovor. Interes postoji, vidjet ćemo hoće li šta biti od cijele priče", kazao je Pušić na početku razgovora za SportSport.ba, te upozorio da bi na poziv morao pričekati jedno vrijeme.

"Ja sam u prošlosti igrao za U20 reprezentaciju Austrije i trenutno imam jedino austrijski i hrvatski pasoš. Pitanje je koliko bi dugo morao čekati da steknem pravo nastupa za BiH, ali u svakom slučaju mogu biti strpljiv. Igrati za A reprezentaciju bilo bi nešto veliko."

Ubojiti napadač je itekako upoznat sa dešavanjima u našem nacionalnom timu. 

"Pratim već dugo reprezentaciju BiH i mogu slobodno reći da je napredovala dosta u posljednje vrijeme. Kvalitet je vidljiv, a uz novog selektora vjerujem da će ubrzo biti mnogo bolje. Da li vjerujem u plasman na EP? Naravno. Važno je bilo pobijediti Izrael i sada se treba dobro spremiti za Belgiju. Neće biti lako."

Midtylland je po prvi put osvojio naslov prvaka u Danskoj, a važnu ulogu u pisanju historije odigrao je upravo Pušić, koji je postigao 17 golova i upisao jednu asistenciju. 

"U redove Midtyllanda stigao sam u zimskom prijelaznom roku i nisam pogriješio. Smatram da sam opravdao očekivanja i sa svojim igrama mogu biti zadovoljan. U Danskoj se igra defanzivno, borbeno, nema mnogo šansi i u takvoj ligi važno je biti najbolji strijelac."

Sudeći po pisanju tamošnjih medija, Pušić bi Midtylland mogao napustiti nakon samo pola godine. Za njegove usluge najveći interes pokazao je Werder iz Bremena. 

"Gledali su me klubovi iz Njemačke, među kojima je i Werder. Postoji mogućnost da promijenim klub, no treba uzeti u obzir da mi ugovor važi još dvije i pol godine i eventualna ponuda morala bi zadovoljiti i Midtylland", riječi su Pušića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Inače, Pušić je svoju profesionalnu karijeru počeo u Vienni, a još je igrao za Schwadorf, Admiru, Altach, Hull City, Valrengu, Fredrikstad, Brann i Esbjerg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.