Veladžić: Uslovi u Portugalu su odlični, trebat će mi vremena da se priviknem
Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine dres Sarajeva je zamijenio dresom Leixoesa.

Juniorski reprezentativac za SportSport.ba

Veladžić: Uslovi u Portugalu su odlični, trebat će mi vremena da se priviknem

Mladi fudbaler Demirel Veladžić tokom januarskog prelaznog roka je napustio redove ekipe Sarajeva i skupa sa saigračem Nedimom Hadžićem prešao u portugalsku ekipu Leixoes. 

Veladžić je juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, a kako je rekao u razgovoru za SportSport.ba, uslovi u Portugalu su za sada odlični i trebat će mu neko vrijeme da se privikne.

"Malo će trebati vremena da se priviknem jer dosta stvari nije kao kod nas, ali s vremenom će sve doći na svoje. Uslovi su odlični, trenutno smo sa U 19 ekipom, a od iduće sedmice ćemo biti sa seniorima. Igrat ćemo sa juniorima jer igraju završnicu za prvaka Portugala protiv velikih timova poput Benfice, Porta, Sportinga itd", reko je Veladžić i dodao:

"Zahvalio bih se Sarajevu za sve što je uradilo za mene. Tu sam naučio prve fudbalske korake, u njemu sam se afirmisao, izgradio kao igrač i Sarajevo će mi zauvijek ostati u srcu. Želio bih se zahvaliti ljudima u klubu od fizioterapeuta do ekonoma. Izdvojio bih svoje prve trenere u Akademiji FK Sarajevo Sanjina Alagića i Muhameda Džakmića od kojih sam najviše naučio", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Podsjetimo, ekipa Leixoesa se trenutno nalazi na petoj poziciji portugalske Sugunde sa 35 osvojenih bodova, a za liderskom ekipom zaostaje svega šest bodova.

Top Komentari

mrvinzymohaa
jebem ti kevu
0 4
ratip irats
Sretno krajisniku iz Sarajeva...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije