Velež će petak provesti u Mostaru, a onda će put Kikača

Velež će petak provesti u Mostaru, a onda će put Kikača

Edmir Škorić

Ekspedicija Veleža večeras se vraća u Mostar, nakon što je u Švedskoj odigrala 1:1 sa ekipom Elfsborga u prvom meču trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige.

Mostarci imaju povoljan rezultat uoči revanša na Grbavici i realno je za očekivati da prođu u play-off, barem do sada prikazanom.

U 22:55 će Velež put Mostara, gdje će biti oko pola dva iza ponoći. Nakon što odspavaju, igrači će petak provesti u Mostaru, a već u subotu će put Kikača.

Rođeni će biti gosti federalnom drugoligašu Mladosti, zahvaljujući odličnim odnosima dvojice predsjednika Šemsudina Hasića i Senada Mujkanovića.

Velež će odraditi trening na Tom Cat Areni u Kikačima, a u nedjelju u Bijeljini gostovati ekipi Radnika u četvrtom kolu Premijer lige BiH.

Bogdanović: Osjećao sam se kao da igram u Mostaru

Golman Veleža govorio je za SportSport.ba nakon sjajnog rezultata u Švedskoj.

"Zadovoljni smo rezultatom, pogotovo što smo igrali u gostima i na vještačkoj travi, na koju nismo navikli. Ovaj rezultat ide u našu korist i nadam se da će za sedam dana na Grbavici biti drugačije", rekao je Bogdanović za SportSport.ba, pa dodaje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da ćemo ipak mi na Grbavici biti ti koji će kontrolisati utakmicu. Čestitao bih igračima na zalaganju tokom svih 90 minuta i stručnom štabu na dobro pripremljenoj utakmici. Analizirali su protivnika jako dobro, a mi smo to prenijeli na terenu. Ne mogu naravno da izostavim podršku navijača. Osjećao sam se kao da igram kući u Mostaru. Tribine su se crvenile od naših naših i još jednom su dokazali da su najbolji. Hvala im, ova podrška mnogo znači".

Velež će za sedam dana na Grbavici pokušati izboriti play-off, a tamo će ga po svim prilikama čekati Feyenoord, koji je ipak daleko kvalitetniji od švicarskog Luzerna i u trenutku objave teksta Nizozemci vode u gostima 3:0 (85. minuta).

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Yebem ti zemlju,čuj u Kikače, pa dokle više taj seljakluk.
1 11
2323
Polakoo...nista jos nije gotovo a vi vec pisete da igraju s Feyenordom...nisu za potcjeniti Swedjani...naravno da sam za Velez ali 1000 puta je bio rezz.pa se okliznemo ...Zato novinari ne pisite hipoteticki
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi