Velež dočekuje Jedinstvo, sudar dvije Bosne na Koševu

Utakmice 2. kola Prve lige FBiH

Velež dočekuje Jedinstvo, sudar dvije Bosne na Koševu

Endin Čaušević

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice drugog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Sedam utakmica Prve lige FBiH na rasporedu je ovog vikenda, dok je meč Orašja i Bratstva odgođen. Jedan od derbija ovog kola, bar po imenima, u Mostari igraju Velež i Jedinstvo. Nekada dva premijerligaša ove sezone će se boriti za povratak u najjači rang bh. fudbala, a snage će ove dvije ekipe odmjeriti danas u Vrapčićima.

Velež je sezonu otvorio remijem na Piroti protiv Travnika što je dobar rezulatat za Rođene s obzirom da su u potpunosti promijenili ekipu. S druge strane, Jedinstvo je poraženo u Bihaću od Orašja.

"Bod iz Travnika će pravu vrijednost dobiti ukoliko na narednoj utakmici protiv Jedinstva ne osvojimo sva tri. Oni su izgubili u prvom kolu i sigurno će tražiti da to nadoknade kod nas, međutim mi imamo svoj cilj. Nova uprava nam je dala nadu i povjerenje, a ovaj rezultat je dobar početak za postavljanje kluba na zdrave noge. Nadam se da ćemo uz podršku naših navijača osvojiti bodove", rekao je trener Veleža, Avdo Kalajdžić.

Utakmica u Mostaru igra se danas od 17:30 sati. U istom terminu danas se igraju još četiri utakmice. Čapljina će dočekati ekipu Zvijezde, dok će Budućnost u Banovićima ugostiti fudbalere Radničkog. Zanimljivo će biti i u Goraždu gdje se sastaju Goražde i GOŠK.

Jedan od derbija igra se na Piroti gdje će se sastati Novi Travnik i Travnik. Novi Travnik je poražen u prvom kolu od GOŠK-a, dok je Travnik remizirao na domaćem terenu protiv Veleža. Ipak, u obje ekipe očekuje se pobjeda u ovom lokalnom derbiju.

"Od utakmice sa Travnikom očekujem prije svega fer i korektnu igru sa obje strane, kako nam se ne bi ponovio slučaj Irhana Smajića kojem ovom prilikom želim što brži oporavak. Nadam se da će igrači da se ponašaju u granicama fair playa iako se radi o derbi utakmici. Očekujem da ćemo pobijediti ovu utakmicu uz pomoć naših navijača Tulonja i svih simpatizera našeg kluba koji u subotu budu na Piroti, ističe golman N. Travnika Arnel Palalić za SportSport.ba.

"U novoj sezoni cilj nam je da se vratimo tamo gdje nam je mjesto i nema se tu šta puno govoriti. Svi smo toga svjesni i dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo. U utakmicu sa Novi Travnikom ulazimo  da osvojimo važne bodove i mislim da neće biti problema. Mislim da smo u boljoj formi i puno više želimo tu pobjedu koja će nam mnogo značiti za dalje", izjavio je mladi napadač Travnika Selmin Đogić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sutra su na rasporedu dvije utakmice. Derbi se igra na Koševu gdje će Bosna Sema dočekati visočku Bosnu. Obje ekipe nakon prvog kola imaju po tri boda, te se s pravom očekuje dobra i zanimljiva utakmica. Meč na Koševu igra se od 17:30 sati baš kao i utakmica između Bosne Simin Han i kakanjskog rudara.

Podsjećamo, meč između Orašja i Bratstva je odgođen zbog toga što je na treningu domaće ekipe grom udario dvojicu igrača Orašja.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi