Dudić pred AEK: Ključno je da ne primimo gol prvih 20 minuta

Održana press konferencija

Dudić pred AEK: Ključno je da ne primimo gol prvih 20 minuta

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža sutra igraju u gostima protiv AEK-a revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige.

Rođeni su oduševili sve prije nekoliko dana kada su na Grbavici uspjeli da pobijede AEK sa 2:1, te u Atinu otputovali puni samopouzdanja da mogu napraviti iznenađenje i proći dalje.

Velež je u prvoj utakmici gubio sa 1:0, ali je sjajnim preokretom i golovima Omara Pršeša i Dženana Zajmovića uspio da pobijedi na kraju sa 2:1.

Revanš utakmica igra se sutra u Atini, a igrači Veleža danas su doputovali u glavni grad Grčke, te će večeras odraditi posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

Pred trening Veleža održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener mostarskog kluba Feđa Dudić.

"Realno, u AEK-u su vjerovali da će imati lagan zadatak protiv nas i sada će sigurno uraditi sve da naprave preokret u revanšu. Poznajemo grčki mentalitet i moramo biti spremni kako bismo ostvarili naš cilj. Ključno će biti prvih 20 minuta utakmica i ako ne primimo gol u tom periodu vjerujem da ćemo imati dobre šanse", rekao je Dudić i nastavio.

Oglasi

"Pokušati ćemo naučiti od grešaka Sarajeva kada su igrali protiv Atalante i primili gol na samom početku. Pokušavamo smiriti tim i pripremiti za veliku utakmicu jer znamo koliko plasman dalje znači za ovaj klub. Sigurno da smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica na Grbavici, ali možemo još da napredujemo u odbrani".

"AEK nam je stvorio šanse gdje smo morali bolje reagovati u odbrani. Možemo biti bolji u odbrani i našim kontrama. Analizirali smo protivnika i spremni smo za sutrašnju utakmicu".

Dudić je dodao da je u prvom meču bilo jasno da je odbrana AEK-a nešto sporija što će igrači Veleža pokušati da iskoriste.

"Vidjeli smo da je odbrana AEK-a nešto sporija. To su stvari koje moramo da iskoristimo i da se nadamo pozitivnom rezultatu", zaključio je Dudić.

Oglasi

Na press konferenciji bio je i fudbaler Rođenih, Edo Vehabović, koji je poručio da vjeruje da će u sutrašnjoj utakmici biti manje pritiska s tribina nego na Grbavici.

"Na Grbavici je bilo teže igrati zbog atmosfere i pritiska s tribina i u Atini će biti drugačije. Tribine su odmaknute od terena i sigurno je da će s te strane biti manje pritiska", kaže Vehabović.

Na kraju riječ je dobio i Haris Ovčina koji je izjavio da će igrači Veleža dati sutra svoj maksimum.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo dalje. Igrali smo dobro u prvoj utakmici i zašto ne bismo to uradili u Atini? AEK je pod pritiskom, bili su favoriti, ali smo ih iznenadili. Nisu očekivali da ćemo odgovoriti tako dobro na njihovu taktiku. Sigurno da će početi utakmicu ofanzivno i agresivno kako bi što prije dali gol, pogotovo u prvih pola sata", dodao je Ovčina na kraju.

Treba dodati da se revanš utakmica između AEK-a i Veleža igra u četvrtak od 20 sati na Olimpijskom stadionu u Atini.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1598561600
U 21minuti je ok, da se primi gol...
1 12
Ko mi
Ne volim sto se taktika i razmišljanja trenera javno objavljuju. Odmah nakon utakmice na Grbavici je Dudic previše detalja otkrio. Pusti njihov stručni tim nek se zapita kako i zašto smo ih dobili, pogotovo kada slijedi odlučujuća utakmica.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi