Poznat je termin Veležovog evropskog meča na Grbavici

Određene i sudije

Poznat je termin Veležovog evropskog meča na Grbavici

Admin Čaušević

Velež drugu sezonu u nizu igra u Evropi, a u mostarskom klubu se nadaju dodatnom iskoraku.

U prvoj evropskoj avanturi nakon agresije na BiH Rođeni su došli do trećeg pretkola Konfernecijske lige kada je uspješniji bio švedski Elfsborg.

Velež ovog ljeta UEFA-ina takmičenja počinje u drugom pretkolu Konferencijske lige, a za protivnika će imati ekipu Hamurna sa Malte.

Maltežani su u prvom pretkolu izbacili Alashkert ubjedljivom pobjedom na svom terenu sa 4:1 i definitivno su prava nagazna mina.

Rođenim će biti sve osim lako, ali će sigurno osvajač Kupa BiH imati svoje adute za prolazak dalje. Jedan od njih će svakako biti i publika.

U prvom susretu Velež će biti domaćin, a taj susret će se igrati na stadionu Grbavica u četvrtak 21. augusta od 20:30.

UEFA je već odredila i sudije za taj meč. Pravdu će dijeliti arbitri iz Sjeverne Irske na čelu sa 40-godišnjim Andrewom Daveyim.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Iz Veleža su ranije saopštili kako će tek obavijestiti javnost o prodaji ulaznica, ali nema sumnje da će pristalice Rođenih napuniti tribine.

Inače, revanaš na Malti je na programu 28. jula. Susret na stadionu u Ta' Qali igrat će se od 20 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tip
Nike tacno napisano ime protivnika, niti datum kojeg se igra utakmica. Dakle od dvije najvaznije stvari obe su promasene. Niti se ekipa zove Harmun niti se igra 21.augusta 2022. Tuga, Boga mi. Objavljivati ovakve clanke - pretuzno.
6 0
denimen9
Prvo će se izgleda igrati revanš pa tek onda prva utakmica. Joj Čauše jesi debil
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije