Velež se probudio na vrijeme i osvojio bod na Mokrom Docu

Remi Posušja i Veleža

Velež se probudio na vrijeme i osvojio bod na Mokrom Docu

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Posušje i Velež remzirali su u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Mokrom Docu rezultatom 1:1.

Po jedno poluvrijeme pripalo je objema ekipama. Posušje je bilo bolje u prvom, Velež u drugom i na kraju pobjednika nije bilo.

Već u drugoj minuti Pavković prijeti Bogdanoviću koji brani njegov udarac. Stiskali su domaći konstantno, pokušavali su s distance i napadi su im se isplatili u 18. minuti meča.

Pavlović šalje fenomenalu dugu loptu iz odbrane. Toni Jović bježi odbrani Veleža i matira Bogdanovića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ništa Rođeni nisu mogli napraviti u prvom dijelu. Posujše je dominiralo, a nove šanse pred golom mostarskog tima viđene su u 23. i 26. minuti. Prvo Bogdanović brani udarac Pavkovića, a zatim nakon kornera Zvonimir Begić gađa tik pored gola.

Potom se igra malo umirila. Posušje je potpuno kontrolisalo dešavanja na terenu i nije dopustio previše pred svojim pogotkom.

Oglasi

Jedinu pravu šansu Rođeni imaju u 39. minuti. Haskić gađa glavom na ubačaj Pavića, no Kukić sjajno brani i na odmor se odlazi rezultatom 1:0.

Velež prvi prijeti u nastavku. Igrala se 54. minuta kada Halilović ubacije, a Haskić s pet metara glavom ne pogađa okvir gola Posušja.

Imao je tim Amara Osima veći posjed lopte u nastavku meča. Međutim, slaba organizacija napada i završni pas je ono što je nedostajalo Rođenim i nikako nisu uspjeli da kreiraju pravu šansu.

Amar Osim u 63. minuti uvodi Đorđa Pantelića i to se iskusnom stručnjaku isplatilo pet minuta kasnije. Debi u dresu Veleža Pantelić proslavlja pogotkom za 1:1 na asistenciju Pavića.

Posušje se nakon primljenog gola budi i u 74. minuti stvara sjajnu šansu. Milanović snažno šutira s 20 metara, Bogdanović spektakularno brani.

Oglasi

Velež je do vodstva mogao u 80. minuti. Nakon kornera Blagojevića ponovo je u prilici Haskić, ali i ovog puta napadaš mostarskog kluba loptu šalje pored gola.

Pokušali su i domaći napraviti nešto izmjenama. Međutim, gosti su propustili priliku da dođu do tri boda jer je Samir Radovac u 87. minuti uzdrmao prečku. Ostalo je 1:1 i oba tima su osvojila po bod.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Posušje - Velež 1:1

HŠK POSUŠJE: Kukić, Brković, Milanović, Bešlić, Krišto, Hanuljak, Pavlović, Zvonimir Begić, Jović, Pavković, Horić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK VELEŽ: Bogdanović, Bajrić, Zeljković, Anđušić, Pavić, Haskić, Ikić, Halilović, Dejanović, Džanković, Radovac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Cini mi se da smo mogli dobiti utakmicu u zadnjih 15-20 minuta i to hladno ali eto...posusje je pokazalo zube. 1-1 realno
12 1
Mostarac94
1:1 najrealniji rezultat. Hvala Posusju i Posusacima na fer i korektnom doceku kao i uvijek. Forza Velež
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi