Velež na krilima Mujanovića i Ovčine bolji od Bosne

Generlka za federalne prvoligaše

Velež na krilima Mujanovića i Ovčine bolji od Bosne

S. Mlaćo

U generalci pred početak drugog dijela sezone Prve lige FBiH nogomteaši Veleža i Bosne iz Visokog danas su odmjerili snage u Mostaru, a Rođeni su slavili rezultatom 2:0.

Prvih 20 minuta nije donijelo uzbuđenja, ali jeste problem za Ibru Rahimića s obzirom da je zbog povrede u redovima domaćih igru napustio Mujezinović, a umjesto njega je ušao Kulović.

Velež je nakon toga zaprijetio preko Ovčine i Lukasa, dok je Šarić pokušao za Bosnu. Mreže se nakon prvih 45. minuta nisu tresle.

U 70. minuti Velež je poveo. Asistent je bio Kulović, a siguran realizator Mujanović. Pitanje pobjednika u ovom meču Rođeni su riješili u 80. minuti kada Ovčina pogađa mrežu Bosne, a asistenciju je upisao Kulović.

Do kraja se mreže nisu tresle i Velež je slavio zasluženih 2:0.

Prijateljski meč:

FK Velež - NK Bosna 2:0 (0:0)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Čosić, Valencia, Memić, Mešanović, Rodrigo, Lucas, Mujezinović, Behram, Ovčina, Mujanović.

NK Bosna: Bekan, Hajdarević, Pidro, Mulić, Mujkić, Cana, Sadiković, Dizdarević, Murga, Šarić, Rizvanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti