Velež pogotkom Mujezinovića bolji od Rudara

Jedini pogodak viđen u drugom poluvremenu

Velež pogotkom Mujezinovića bolji od Rudara

S. Mlaćo

Jučer su u Mostaru u prijateljskom meču snage odmjerili Velež i Rudar iz Kaknja. Rođeni su slavili pogotkom Mujezinović u drugom poluvremenu. 

Velež je prvi zaprijetio i to preko Behrama, no golman Bekan je bio na mjestu. Pokušao je nakon kornera Fajić, ali nije bio precizan.

Rudar je prvi zaprijetio u sedmoj minuti preko Hrelje.

U 31. minuti Mujezinović uzvraća, no Bekan sjajno brani. Čiva je zatim mogao dovesti Rudar u vodstvo, Bobić fenomenalno brani i vadi loptu ispod prečke.

Domaći do pobjede dolaze u 52. minuti. Mujezinović izvodi slobodan udarac i lijepa pogađa za slavlje svojih saigrača.

Isti igrač u 67.minuti pogađa stativu, a do kraja vrijedi izdvojiti prilike Subašića i Mušije za goste iz Kaknja. Ipak, mreže se nisu tresle i ostalo je 1:0.

Prijateljski meč:

FK Velež - FK Rudar Kakanj 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež:Bobić, Dario, Zvonić, Mrgan, Mešanović, Ćosić, Behram, Lucas, Ovčina, Mujezinović, Fajić.

Rudar K.: Bekan, Goralija, Rizvanović, Čizmić, Hrelja, Fočo, Čiva, Čehajić, M. Kovač, Kobilica, F. Kovač.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi