Velež razradio plan za utakmicu decenije, ali ne može bez glavobolja

Finale Kupa BiH pred Rođenim

Velež razradio plan za utakmicu decenije, ali ne može bez glavobolja

Admin Čaušević

Scene sa mostarske autobuske stanice najbolji su pokazatelj koliko navijači Veleža vole svoj klub. 

Od ranih sati mnogobrojne pristalice Rođenih su čekale na vrijedni komadić papira za utakmicu decenije. U četvrtak 19. maja Velež će igrati finale Kupa BiH.

Bit će to prva utakmica za trofej koju mostarski Crveni igraju od nezavisnosti naše zemlje pa i ne čudi zašto bi svi oni kojim je Velež u srcu za tri dana najradije bili u Zenici i na Bilinom polju.

Otkako je izboren plasman u finale Feđa Dudić se sa svojim izabranicima priprema za možda i najvažniji meč u njegovoj trenerskoj karijeri.

Prethodne utakmice su pokazale da su Rođeni u dobroj formi. Jasno je to nakon odličnog izdanja u gradskom derbiju protiv Zrinjskog te pobjede nad Tuzla Cityjem kao uvertiri za veliki susret.

U mostarskom klubu pripremni plan za finale je već razrađen. U srijedu ujutro će put Zenice, a u 19 sati će obaviti trening na Bilinom polju koji će u prvih 15 minuta biti otvoren za javnost, baš u skladu sa evropskim standardima.

Oglasi

Ipak, ne može bez određenih glavobolja. Dudića brine ono čega se i najviše plašio. Svaki trener pred najvažniji meč najviše želi da ne bude povreda i zbog toga je šef struke Rođenih zabrinut.

Protiv Tuzla Cityja povredu je obnovio Nermin Haskić, dok se povrijedio i Demir Peco. Najviše brige predstavlja problema Samira Radovca koji ima ogroman hematom na nozi.

U mostarskom klubu se nadaju da će sve trojica igrača biti spremni pošto se radi o potencijalnim starterim, a konačno odluku o njihovom igranju Dudić će donijeti pred sami susret.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prema nekim najavama na stadionu u Zenici se očekuje najmanje 4.000 navijača Veleža koji će sigurno biti 12. igrač svoje ekipe i predstavljat će veliku podršku.

Podsjećanja radi, već ranije je odlučeno da utakmicu finala Kupa Velež - Sarajevo sudi najbolji bh. sudija, Irfan Peljto. Utakmica će početi u 19 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Lazu cigani, sve i jedan ce igrati, nego papcic fedja pila naopako
4 15
user1644068495
Naprijed SARAJEVO !!!!!
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi