Velež na najbolji način najavio duel sa Sarajevom

Rođeni bolji od Tuzla Cityja

Velež na najbolji način najavio duel sa Sarajevom

E. Škorić, foto: A. Čaušević

U susretu 31. kola Premijer lige BiH Velež je u Mostaru s 1:0 pobijedio Tuzla City.

Tuzlaci su osigurali plasman u Evropu i oni do kraja nemaju rezultatski pritisak, a slobodnije može da igra i Velež, kojem će ipak fokus biti na finalu Kupa protiv Sarajeva narednog četvrtka.

Stoga je Rođenima ova utakmica došla kao dobra provjera, a trener Feđa Dudić može itekako biti zadovoljan obavljenim poslom. Nakon ove pobjede, Mostarci su dospjeli na peto mjseto sa 41 bodom, preskočivši Željezničar koji doduše ima i dva meča manje.

Od početka su obje ekipe zaigrale ofanzivno, stvorio se niz opasnih situacija, a prva velika prilika viđena je u 18. minuti, kada je Fejzić odbranio jako dobar udarac Džankovića. Uzvratili su gosti preko Šukilovića, ali je Jovičić bio siguran Ubrzo nakon toga velika šansa za Mišića, ali ostaje 0:0.

Jovičić je dobro zaustavio Vukušićev udarac iz slobodnjaka u 28. minuti, a tri minute kasnije Mišić za Tuzlu ne koristi dobru situaciju, pošto je šutirao preko gola. Iako je zaista bilo šansi na obje strane, na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Feđa Dudić je ubrzo u igru u drugom dijelu ubacio Nermina Haskića, a sjajni napadač se samo tri minute kasnije odužio golom.

Oglasi

Igrala se 59. minuta kada je Haskić izborio korner, a onda ubačaj Salčina iz ugla glavom pretvorio u pogodak koji je na kraju i odlučio pobjednika.

Ubrzo nakon toga Haskić izlazi sam pred gol gostiju iz Tuzle, no odlazi previše u stranu, a u nastavku akcije Peco šutira pored gola. Malo ranije je Peco također bio u dobroj prilici, no Fejzić ga je zaustavio.

Krpić petnaestak minuta prije kraja u šansi, ali i on ne pogađa, kao ni Mišić nekoliko minuta kasnije. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao i Velež je pobjedom potvrdio dobru formu, te se na najbolji način spremio za duel sa Sarajevom koji će ujedno značiti i borbu za trofej i za izlazak u Evropu.

Velež - Tuzla City 1:0 (Haskić 59)

FK Velež: Jovičić, Bajrić, Ovčina, Isić, Šikalo, Brandao, Peco, Vehabović, Salčin, Zajmović, Džanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Vukušić, Mehanović, Čeliković, Mišić, Mehidić, Doffo, Mendeš.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1644068495
Forza. Sarajevo !
3 5
Mostarac94
Rodjeniiiii Rodjeniii hocemo pobjedu u kupuu !
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi